هدف این مؤسسه تحقیقاتی تولید گیاهانی است که ریشههای بزرگی دارند و این ریشهها با نفوذ در عمق زمین مقادیر بیشتری از کربن را برای مدت طولانیتر نگهداری میکنند و به این ترتیب دی اکسید کربن موجود در اتمسفر کاهش مییابد.
در این تحقیقات از گیاه آرابیدوپسیس تالیانا به منظور شناسایی ژنهای تنظیمکننده هورمون اکسین استفاده شد. این هورمون یک عامل کلیدی در کنترل سیستم ریشه گیاهان محسوب میشود و تقریباً تمام جنبههای رشد گیاه را تحت تأثیر قرار میدهد.
در این بررسیها محققان توانستند ژنی موسوم به EXOCYST۷۰A۳ را شناسایی کنند که از طریق کنترل مسیرهای اکسین قادر است معماری سیستم ریشه گیاه را به طور مستقیم تعیین کند. این ژن با کنترل توزیع پروتئینی موسوم به PIN۴ مسیرهای اکسین را کنترل میکند. در آزمایشات اولیه مشخص شد با تغییر عملکرد ژن EXOCYST۷۰A۳ میتوان مسیر و عمق ریشههای گیاه را تغییر داد.
محققان با شناسایی نحوه اثرگذاری ژنها بر رفتار ریشه گیاه گام بزرگی را در زمینه درک نحوه سازگاری گیاهان با تغییرات آب و هوایی به واسطه کنترل هورمون اکسین به جلو برداشتند. نتایج این تحقیقات امکان تولید گیاهانی را با ریشههایی که در عمق خاک نفوذ کرده و کربن بیشتری را ذخیره میکنند، در اختیار محققان میگذارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Cell منتشر شده است.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.