کوالکام نسخه جانشین اسنپدراگون ۲۱۲ را به نام اسنپدراگون ۲۱۵ رسما معرفی کرد. این پردازنده در بسیاری از مشخصات خود بهبود یافته است اما برخلاف نسخه قبلی از شارژ سریع بیشینه ۱۰ وات پشتیبانی میکند.
کوالکام، غول تکنولوژی سازنده چیپستهای داخلی دستگاههای دیجیتالی، از یک پردازنده تازه اسنپدراگون مخصوص گوشیهای پایین رده رونمایی کرد. اسنپدراگون ۲۱۵ نسخه جانشین و سطح بالاتر از اسنپدراگون ۲۱۲ است و از CPU 64 بیتی، پردازنده گرافیکی پرسرعتتر و همچنین پشتیبانی از دوربین اصلی دوگانه بهره میبرد.
این پردازنده تازه درست مانند اسنپدراگون ۲۱۲ با ساختار قدیمی ۲۸ ناموتری توسعه یافته است. تفاوت این دو پردازنده از دو نسل مختلف در هستههای پردازشی داخلی آنهاست. CPU تازه ۴ هسته Cortex-A53 با فرکانس بیشینه ۱٫۳ گیگاهرتز دارد، در حالی که اسنپدراگون ۲۱۲ با ۴ هسته پردازشی Cortex-A7 ساخته شده بود. با توجه به ادعای کمپانی سازنده ARM، هستههای پردازشی Cortex-A53 حدودا ۵۰ درصد پرسرعتتر از هستههای A7 درون چیپست ۲۱۲ پردازش میکنند. ۶۴ بیتی بودن هم بزرگترین و چشمگیرترین بهبود در اسنپدراگون ۲۱۵ به شمار میرود. این پردازنده با توجه به سازگاری با اندروید تازه توسعه یافته است و باید اشاره کنیم اسنپدراگون ۲۱۲ (۳۲ بیتی) که درون نوکیا ۲ هم تعبیه شده است، نمیتواند به اندروید نسخه بالاتر از اوریو به روزرسانی شود.
پردازنده تازه پایین رده کوالکام همچنین دارای Adreno 308 GPU است که سازنده آن را قبلا در اسنپدراگون میان رده ۴۲۵ هم تعبیه کرده بود. کوالکام ادعا میکند که این پردازنده گرافیکی در مقابل Adreno 304 GPU درون اسنپدراگون ۲۱۲ تقریبا ۲۸ درصد بهبود یافته است. علاوه بر این، اسنپدراگون ۲۱۵ به عنوان اولین پردازنده سری ۲۰۰ کوالکام با dual ISP توسعه یافته است که عملکرد دوربین را به شکل چشمگیری بهبود میبخشد. اسنپدراگون ۲۱۵ قادر است از یک دوربین ۱۳ مگا پیکسلی یا دو ماژول ۸ مگا پیکسلی پشتیبانی کند. بدین ترتیب گوشیهایی که به این پردازنده مجهز میشوند، میتوانند در کنار لنز استاندارد یک لنز تله فوتو یا عمق تصویر داشته باشند. این پردازنده تازه همچنین از امکان فیلم برداری ۱۰۸۰ پشتیبانی میکند. اسنپدراگون ۲۱۲ تنها از یک لنز ۸ مگا پیکسلی و تصویربرداری با کیفیت ۷۲۰ پشتیبانی میکرد.
البته شایان ذکر است که اسنپدراگون ۲۱۵ در پنل نمایش تا سقف ۷۲۰ را پشتیبانی میکند. نسبت تصویر در اسنپدراگون ۲۱۲ به ۱۶:۹ محدود بود که در نسل تازه تا ۱۹:۹ ارتقا پیدا کرده است. همچنین بهبودهایی هم در بخش ارتباطی صورت گرفته است که شامل پشتیبانی از Wi-Fi 5 (802.11ac) و بلوتوث ۴٫۲ میشود. NFC آن هم به روزرسانی شده است تا امکان استفاده از Android Pay را فراهم آورد. سایر بهبودهای ایجاد شده شامل VoLTE دوگانه و تماس صوتی اولترا اچ دی (EVS) میشود.
از معایب این پردازنده باید اشاره کنیم که از شارژ سریع نسخه ۱٫۰ پشتیبانی میکند که بیشینه آن ۱۰ وات است. در حالی که اسنپدراگون ۲۱۲ با شارژ سریع نسخه ۲٫۰ تا حداکثر ۱۸ وات توسعه یافته بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.