رضوان حکیم زاده در نشست خبری اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان خرداد ٩٨ اظهار داشت: جامعه ایران با وجود همه تحریم ها و تهدیدها در زمینه سنجش نوآموزان یکی از جوامع پیشرو محسوب می شود.
وی در این نشست که در سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور برگزار شد، افزود: رشد شاخص های توسعه نظیر شاخص سلامت نیز همواره بر این مسئله تاکید کرده است.
حکیم زاده ادامه داد: همچنین ارائه خدمات کشور جهت سنجش و غربالگری نیز حاکی از جایگاه ممتاز ایران در منطقه است.
این مسئول آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: برخی کشورها نظیر نروژ و دانمارک با جمعیت و مساحت اندک در سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان موفق عمل کرده اند؛ اما ایران با وسعت جغرافیایی و ۸۰ میلیون نفر جمعیت این دانش آموزان را تحت پوشش قرار می دهد.
به گفته وی در حال حاضر این سنجش برای کودکان ۵ سال تمام و برخی از کودکان ۴ ساله به صورت محدود انجام می شود.
حکیم زاده هدف این سنجش را عدالت آموزشی عنوان کرد و افزود: بسیاری از کودکان مناطق محروم قبل از ورود به دبستان شناسایی نمی شوند و این طرح ضمن شناسایی دیرآموزان، خدمات هدفمندی را نیز ارائه می دهد.
وی تاکید کرد: اگر این سنجش به ۲ سال پیش از دبستان برگردد، امکان شناسایی سریع تر و مداخلات بهتری نیز وجود دارد؛ چرا که هم زمانی شناسایی و مداخله فرصت محدودتری را در اختیار تصمیم گیرندگان قرار می دهد.
حکیم زاده در ادامه با اشاره به بررسی افت تحصیلی نیز اظهار داشت: این بررسی ۲ گروه دیرآموزان و دانش آموزانی که فاقد سابقه پیش دبستانی بودند را معرفی کرد؛ برخی از این دانش آموزان زبان فارسی را به خوبی متوجه نمی شوند و نیازمند آموزش در این حوزه هستند.
وی با تاکید بر این مسئله که طرح سنجش نوآموزان، آموزش، یادگیری و تعاملات را افزایش می دهد، گفت: در راستای این طرح برخی مسائل نظیر آموزش معلمان، دشواری تدریس، تعدیل انتظارات از دیرآموزان، انعطاف پذیری در برنامه های درسی و… نیز باید مورد توجه واقع شود.
حکیم زاده به ارائه برخی آمار و اطلاعات در خصوص دانش آموزان پایه اول ابتدایی پرداخت و افزود: یک میلیون و ۴۷۶ هزار و ۲۶۲ دانش آموز پایه اول ابتدایی در سال تحصیلی ۹۷ وجود داشت که پیش بینی می شود در سال ۹۸ این تعداد به ۱ میلیون و ۵۰۱ هزار برسد.
وی افزود: این امر یک رشد ۷.۱ درصدی را نشان می دهد. همچنین در کل مقطع ابتدایی با احتساب دانش آموزان اتباع، حدود ۸ میلیون و ۷۰ هزار دانش آموز وجود دارد که پیش بینی می شود در سال تحصیلی ۹۸ با ۲ درصد افزایش به ۸ میلیون و ۲۲۹ هزار نفر برسد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: نرخ ثبت نام پایه خالص اول ابتدایی نیز در سال ۹۶ برابر با ۹۷.۱۶ که همچنان در سال جدید نیز این رقم تغییری نکرده است.
وی ادامه داد: ثبت نام خالص دوره ابتدایی هم از ۹۸.۱۳ به ۹۸.۱۸ ارتقا پیدا کرد و شمار کودکان بازمانده از تحصیل در سال ۹۶ از ۳۱ هزار و ۹۱۰ نفر به ۳۴ هزار و ۴۵ دانش آموز رسید.
حکیم زاده یادآور شد: نرخ تکرار دوره ابتدایی نیز در سال ۹۵، ۱.۴ و در سال ۹۶، ۱.۳۸ که بدین شکل ادامه پیدا کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.