به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، انرژی، موتور محرک انجام هر کاری است و باید توجه داشت که تا نیرو و انرژی نباشد هیچیک از موجودات زنده توان انجام هیچ گونه فعالیتی را نخواهند داشت.
آژانس بینالمللی انرژی از سرمایهگذاری ۳۰۴ میلیارد دلاری در پروژههای تولید برق جهان از منابع تجدیدپذیر طی سال ۲۰۱۸ خبر داده و اعلام کرده است که برای پروژههای انرژی تجدیدپذیر در حوزه حملونقل، همچنین گرمایش خانهها نیز ۲۵ میلیارد دلار هزینه شده است.به غیر از این حوزهها ،۲۴۰ میلیارد دلار هم برای افزایش بهرهوری تولید و استفاده از انرژی در بخشهای خانگی، صنعتی و حملونقل هزینه شده است.
کل سرمایهگذاریهای جهانی در حوزه انرژی در سال گذشته ۱.۸ تریلیون دلار بود و اختصاص یکسوم از این رقم به انرژیهای تجدیدپذیر و افزایش بهرهوری میتواند خبر خوشحال کنندهای باشد اما نکته اینجاست که میزان سرمایهگذاریها در این بخشها طی دو سال گذشته رشدی نداشته است.
میزان رشد تولید سالانه برق از منابع تجدیدپذیر شامل انرژی بادی، خورشیدی، آبی و غیره در سال ۲۰۰۰ حدود ۲۵ گیگاوات بود اما میزان رشد آن در سال ۲۰۱۶ هفت برابر سال ۲۰۰۰ بود و از آن به بعد رشد چندانی نداشته است.
بر اساس گزارش «پروژه جهانی کربن» که میزان انتشار گازهای گلخانهای را منتشر میکند، ایران در سال گذشته حدود ۶۷۲ میلیون تن دی اکسید کربن تولید کرده و جایگاه هفتم را در جهان از لحاظ انتشار گازهای گلخانهای داشته است.چین با ۹ میلیارد و ۸۳۹ میلیارد تن و آمریکا با پنج میلیارد و ۲۷۰ میلیون تن، بزرگترین تولیدکنندههای دی اکسید کربن در سال گذشته بودهاند. در جایگاههای بعدی هند، روسیه و آلمان قرار دارند.
این در حالی است که ایران بر اساس توافق پاریس برای جلوگیری از گرمایش زمین، متعهد شد که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۷.۵ گیگاوات نیروگاه تجدیدپذیر راهاندازی کند و قرار بود بخش اعظم آن تا سال ۱۴۰۰ راهاندازی شود.
با توجه به ضرورت تولید انرژیهای تجدید پذیر یقیناً ایران نیز برنامه ریزیهای لازم را برای تامین و تولید انرژیهای تجدید پذیر مورد نیاز کشور را انجام داده و اجرایی میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.