به گزارش بهداشت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، حسن اکبری متخصص طب سنتی در خصوص رژیم غذایی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن اظهار کرد: افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود باید رژیم غذایی داشته باشند که در عین کاهش چربی ها، باعث افزایش انرژی سلولی او شود.
چه خوراکیهایی برای افراد توصیه میشود؟
این متخصص طب سنتی ادامه داد: خوراکیهای توصیه شده شامل برخی گوشتها نظیر گوسفند، شتر، پرندگان خشکی به استثنای مرغ صنعتی، بوقلمون محلی، بلدرچین، کبک، کبوتر، جوجه مرغ و خروس است همچنین افراد نباید از مصرف لبنیات غافل شوند به خصوص که خامه، سرشیر، پنیر با گردو گزینه مناسبی برای وعده شام هستند.اکبری اظهار کرد: افراد باید در طول روز از انواع میوه جات استفاده کنند، انگور، خرما، زیتون، سیب، بِه، انار، توت، لیموشیرین، نارگیل، پرتقال، نارنگی شیرین، انبه و موز رسیده انتخاب مناسبی هستند؛ افراد باید در طول روز مصرف میوه را فراموش نکنند و حتما آن را در میان وعدههای خود جای دهند.
از مصرف میوه جات غافل نشوید
وی افزود: بسیاری از افراد از مصرف سبزیجات امتناع میکنند در حالی که سبزیجات باعث تقویت انرژی فرد و جبران کمبود آب بدن میشود که برای سلامتی مفید است همچنین سبزی خوردن به جای سالاد خیار، گوجه فرنگی و کاهو گزینه مناسبی است علاوه بر آن سیر، پیاز، هویچ، کلم، کرفس و سایر سبزیهای غذایی مثل سبزی آش و سبزی کوکو میتواند انتخاب مناسبی باشد.
از مصرف روغن پالم دار خودداری کنید
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد باید تمام غذاهای سنتی ایرانی را با گوشتها و روغنهای توصیه شده طبخ کنند، گفت: روغنهایی شامل روغن کوهان شتر، روغن حیوانی (کرمانشاهی)، روغن دنبه، روغن زیتون و روغن کنجد برای افراد توصیه میشود؛ همچنین استفاده از غلات مانند گندم، جو و برنج باید در رژیم غذایی باشد.
برای حفظ سلامتی خود دور غذاهای فست فود را خط بکشید
اکبری با بیان اینکه افراد باید در طول روز خشکبار استفاده کنند تا انرژی کافی برای فعالیت مناسب داشته باشند، عنوان کرد: پسته، فندق، نخودچی، کشمش، انجیر و توت خشک، تخمه (به استثنای تخمه هندوانه)، برگ هلو و زرد آلو انتخاب مناسبی است؛ افرادی که فعالیت بیرون از منزل زیاد دارند میتوانند این مواد را به مقدار کمی همراه خود داشته باشند و در صورتی که احساس ضعف کردند از این مواد استفاده کنند تا هنگام گرسنگی به فست فودها روی نیاورند.
استفاده از دمنوشهای سنتی را فراموش نکنید
وی با تاکید بر اینکه افراد به چای باید از عرقیات و دمنوشهای سنتی استفاده کنند، گفت: دمنوش هایی، چون بادرنجبویه، اسطوخودوس، گل گاوزبان، عناب، زغفران، زنجبیل، دارچین، نعناع، پونه، چای کوهی، به، سیب، آویشن و … را با آب جوشیده گرم (طوری که دهان را نسوزاند) به همراه خرما و بر اساس نوع مزاج خود استفاده کنند.
استفاده از کربوهیدراتهای ساده را از رژیم غذایی خود حذف کنید
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد باید کربوهیدراتهای ساده را از رژیم غذایی خود حذف کنند، عنوان کرد: افراد باید به جای قند و شکر سفید از خرما، عسل، توت، کشمش یا قند و شکر سرخ استفاده کنند همچنین مصرف حبوبات مانند نخود، لپه و لوبیا را در رژیم غذایی خود جای دهند.اکبری ادامه داد: به جای شیرینیهای مصنوعی خشک وتر از شیرینیهای طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش، توت و شیرینیهای سنتی تهیه شده با روغن حیوانی استفاده کنید همچنین مصرف صیفی جات مانند خربزه و گرمک هم به افراد توصیه میشود.
شربت عسل بهترین نوشیدنی جایگزین آب سرد
وی افزود: به جای استفاده از آب سرد، نوشیدنیهای خنک مثل شربت عسل، شیره انگور، با انواع دمنوشها و عرقیات سنتی بر اساس مزاج خود استفاده کنید؛ مصرف انواع مرباها به اندازه کم مانعی ندارد، به جای استفاده از نمک صنعتی یددار نمک طبیعی (سنگ نمک آسیاب شده) استفاده شود.
از چه رژیم غذایی باید پرهیز کرد؟
این متخصص طب سنتی گفت: افراد باید گوشت گاو چه به صورت چرخ کرده یا خورشتی و مشتقات آن نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر استفاده نکنند؛ همچنین از مصرف مرغ و تخم مرغ صنعتی اجتناب کرده و حتما در صورت مصرف نوع رسمی آن باشد.اکبری ادامه داد: چای سبز و سیاه گزینه مناسبی نیستند و افراد نباید آنها را مصرف کنند همچنین خوردن پنیر برای صبحانه مناسب نیست و بهتر است آن را شب استفاده کنید؛ انواع سسها (چه سفید و چه قرمز)، آب سرد (در مدت بیماری، شامل آب یخچال، آب یخ و آب کوزه) استفاده نشود و روغنها شامل تمام روغنهای نباتی مانند هیدروژنه، غیر هیدروژنه، روغن مایع و سرخ کردنی مصرف نشود.
برای پاکسازی بدن رژیم ۴۰ روزه بگیرید
وی با بیان اینکه افراد برای پاکسازی بدن خود باید به طور موقت یک رژیم ۴۰ روزه بگیرند و از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنند، عنوان کرد: برخی گوشتها مانند ماهی، مرغابی، غاز و تخم مرغ زیاد همچنین لبنیات مانند ماست، دوغ و شیر، میوهها شامل هندوانه، خیار، طالبی، میوههای ترش و نارس، برخی سبزیجات مانند بادمجان، اسفناج، باقلا و قارچ و بوباتی، چون عدس و ماش مصرف نشود.این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه خوراکیهای موقتی پس از ۴۰ روز هر کدام با یک مصلح گرم مصرف شود، عنوان کرد: مثلا ماست با نعناع، شیر با خرما، دوغ با گل محمدی استفاده شود؛ به جای مصرف آبلیمو، آبغوره و ترشی میتوانید از سرکه محلی انگور یا سیر ترشی با سرکه محلی انگور استفاده کنید.
جایگزین چای و آب سرد چه نوشیدنی است؟
اکبری با بیان اینکه آب سرد به علت دارا بودن طبع سرد و تر، روی سلول اثر منفی میگذارد، گفت: آب سرد عبور الکترون برای متابولیسم مواد غذایی را کم کرده و موجب کاهش ATP سلولی میشود که در نهایت منجر به اختلال عملکردی بسیاری از سلولها و بروز بیماری میشود.وی ادامه داد: توصیه میشود به جای آب سرد، آب جوشیده گرم (فقط زبان را نسوزاند)، آب جوشیده با خرما، توت و انجیر خشک استفاده شود همچنین افراد دیابتی از مصرف شربت عسل پرهیز کنند، اما برای افراد دیگر این خوراکی مانعی ندارد، شربت خنک شیره انگور، انواع شربتهای محلی مثل شربت زعفران، بیدمشک، بهار نارنج، نعناع، عرق یونجه با عسل و سنکنجبین انتخاب مناسبی است.
مصرف نوشیدنی شیرین برای دیابتیها چقدر باشد؟
این متخصص طب سنتی یاد آور شد: دیابتیها باید یک چهارم افراد عادی عسل مصرف کنند همچنین مصرف دمنوش بوقناق به میزان لازم مصرف شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.