به گزارش بهداشت نیوز به نقل از تسنیم, محمد دریایی درباره کمخونی اظهار داشت: کمخونی عارضهای است, بسیار بد که زندگی را برای انسان غیر قابل تحمل میکند.
بهگفته وی شخص مبتلا به کمخونی همیشه خسته و کمانرژی, بسیار تحریک پذیر و عصبی است, تمرکز حواس برایش مشکل بوده و احساس کمحسی و بیحالی میکند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی بیان داشت: افراد کمخون غالباً احساس مورمور شدن و احساس سرما در بدن دارند, کماشتها میشوند, پشت بدنشان درد میکند و بدنشان آمادگی پذیرش انواع عفونت را دارد و رنگپریده میشوند.
دریایی ادامه داد: دلایل کمخونی در افراد بسیار زیاد است؛ سوءتغذیه, کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی که در فرایند تولید و نگهداری خون سالم, نقش دارند. کمبود ویتامین B12 و فولیک اسید از نوع کمخونی فقط آهن است.
وی افزود: کم خونی در تمام طبقات جامعه است, زیاد خوردن غذا برای رفع کمخونی کافی نیست و برای رفع کمخونی راهکاری مناسب نیست, کودکان, نوجوانان, دختران جوان و زنان باردار بیشتر در معرض کمخونی هستند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی اضافه کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از آهن موجود در مواد غذایی منشأ حیوانی دارد مانند گوشت گوسفند و گوشت پرندگان، و ۳۰ تا ۴۰ درصد آهن در ماهی و جگر وجود دارد.
دریایی خاطرنشان کرد: هویج, انواع لوبیا, حبوبات, مغز پسته, جعفری خام, مغز تخم کدو, نخودفرنگی و نخود خشک همه از آهن غنی هستند ولی آهن آنها جذب کمی در بدن دارد و اگر موادغذایی حاوی آهن با گوشت یا ویتامین c خورده شود, آهن آنها بیشتر و بهتر جذب بدن میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.