به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از تک اکسپلوریست، محققان می گویند در یک ستاره دنباله دار که در دسامبر سال ۲۰۱۸ از نزدیکی زمین عبور کرده، مقادیری آب پیدا کرده اند که از نظر ساختار شباهت زیادی با آب موجود در اقیانوس های کره زمین دارد.
این ستاره دنباله دار Wirtanen یا کریسمس نامیده می شود و کشف آب در آن دانشمندان را شگفت زده کرده است.
کشف آب در ستاره دنباله دار مذکور توسط یک رصدخانه هوایی موسوم به رصدخانه استراتوسفری اخترشناسی فروسرخ صورت گرفته که فعالیت خود را از سال ۲۰۰۷ آغاز کرده است.
این رصدخانه به طور مشترک متعلق به مرکز هوافضای آلمان و ناسا است، و بر روی یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ مدل اس پی سوار است، و مجهز به یک منعکسکنندهٔ دو و نیم متری است که برای رصد آسمان در طیف ۱ تا ۶۵۵ میکرومتر طراحی گردیده است.
قابلیت پرواز این رصدخانه در ارتفاع ۱۲ کیلومتری به هر نقطه از زمین این مزیت را دارد که از ۸۵٪ لایهٔ رطوبتی جو زمین فراتر رفته و امواج مادون قرمز از فضا را دریافت میکند.
هنوز مشخص نیست منبع آب موجود در این ستاره دنباله دار چیست. اما حل شدن این معما راه را برای پی بردن به منشا حیات و نحوه شکل گیری سیارات منظومه شمسی هموار خواهد کرد. با توجه به اینکه ستاره دنباله دار یادشده یک بار دیگر در نوامبر سال ۲۰۲۱ از کنار زمین خواهد گذشت، زمینه برای بررسی بیشتر در این زمینه فراهم خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.