۸۷مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به آبگیری ۸۷ درصد از تالاب هورالعظیم در سال آبی ۹۸-۹۷ گفت: بخشی از هورالعظیم در خوزستان با ظرفیت آبگیری در حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب هنوز آبگیری نشده است.
سید ابراهیم حسینی افزود: فضای خالی موجود در تالاب معادل آبگیری حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون مترمکعب برآورد شده که بخشی از این فضای خالی ناشی از وجود ارتفاع در قسمتهایی از تالاب و فعالیت کشاورزی و صنعتی است.
وی با اشاره به تامین حقابه تالاب هورالعظیم از سوی سازمان آب و برق خوزستان، پایش مداوم کمی و کیفی حوضه آبریز رودخانه کرخه از طریق ایجاد ۱۶ ایستگاه هیدرومتری، ۱۱ ایستگاه آلودگی و ۱۳ ایستگاه آنلاین و انجام مطالعات تعیین حد بستر و حریم تالاب را از جمله اقدامهای انجام شده در این تالاب بیان کرد.
حسینی همچنین از اجرای عملیات نشانهگذاری بستر تالاب هورالعظیم با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد و لایروبی انهار ورودی به تالاب به حجم ۱۵۸ هزار و ۷۰۸ مترمکعب به عنوان دیگر اقدامهای انجامشده در این تالاب خبر داد.
وی افزود: رفع انسداد دریچههای سازه ۷۵ دهنه بین مخزن ۲ و۳، بازگشایی ۱۲ کالورت مسدود شده، انسداد دهانه سرریز در مخزن یک، ترمیم شکستگیها و آبشستگیهای خاکریز مرزی، بازسازی سازههای ارتباطی درون تالاب و تهیه نقشه دقیق حوضه براساس آخرین تصاویر ماهوارهای دریافتی و گزارش پیشرفت برنامههای آبرسانی به نقاط بدون آب مخازن پنجگانه از دیگر فعالیتهای انجام شده در این تالاب است.
مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان، مسئولیت حفاظت، احیا، مدیریت، نگهداری و بهرهبرداری از تالابها را بر اساس قانون مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست دانست و بهمنظور توزیع مناسب جریان در تالاب و بهرهبرداری بهینه از آن، احداث سازههای کنترلی و کالورت روی جادههای مخازن پنجگانه، جلوگیری از دخل و تصرف در بستر و حریم تالاب و الزام شرکتهای نفتی مستقر در تالاب برای همکاری در توزیع مناسب جریان آب در سطح تالاب را خواستار شد.
حسینی ادامه داد:هم اکنون با توجه به حجم گسترده آب ورودی به تالاب هورالعظیم در بخش ایرانی، در قسمتهایی از دایک شهید باکری و دایک مرزی هورالعظیم شکستگیهایی برای عبور جریان به سمت عراق توسط مسئولان استانی ایجاد شده، که ضروری است با تامین اعتبار لازم، اقدام لازم برای ترمیم این دایکها برای جلوگیری از خروج جریان آب در تابستان صورت گیرد.
تالاب بینالمللی هورالعظیم بین دو کشور ایران و عراق قرار گرفته است. مساحت این تالاب بالغبر سه هزار و ۱۰۰ کیلومتر مربع است که حدود یک هزار و ۱۹ کیلومتر مربع آن در ایران واقع شده است.
منابع آب ورودی به این تالاب در ایران شامل شاخههای انتهایی کرخه (رودخانههای هوفل، نیسان، سابله، کرخه نور) و در عراق رودخانههای دجله و فرات است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.