به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، ناسا به منظور اعزام فضاپیما به سیاره مریخ، نیازمند طراحی و تولید یک سپر حرارتی مستحکم بود که این ماموریت را با همکاری لاکهید مارتینبا موفقیت به انجام رساند. این سپر حرارتی در زمان رسیدن مریخ نورد ناسا به سیاره مریخ با سرعت بسیار بالا می تواند جلوی ذوب شدن و آسیب دیدن آن را بگیرد.
سپر یادشده با قطر ۴٫۵ متر یکی از بزرگترین سپرهای حرارتی است که توسط لاکهید مارتین برای ناسا تولید شده است. دو طرف قبلا هم در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته اند.
پیش بینی ها حاکیست که مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ ناسا در ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۱ به سیاره مریخ برسد و سرعت آن در زمان ورود به جو کره مریخ بالغ بر ۱۹۳۰۰ کیلومتر در ساعت باشد. چنین سرعتی حرارت بسیار زیادی ایجاد می کند که دفع آن برای سالم نگهداشتن مارس ۲۰۲۰ یک چالش مهم تلقی می شود.
سپر یادشده سطح بیرونی مارس ۲۰۲۰ را به طور کامل می پوشاند و دهمین سپر فضایی ساخته شده توسطلاکهید مارتین برای ناسا است. در این سپر نوعی پلاستیک به نام فنل هم به کار رفته که از لایه های مختلف سپر حفاظت می کند. سپر یادشده علاوه بر توان ایستادگی بالا در برابر گرما، می تواند در برابر فشارهای سنگین مکانیکی ناشی از برخورد ناگهانی با هوا نیز مقاومت کند.
میزان این فشار حدود ۶۳ هزار کیلوگرم تخمین زده شده که در جریان آزمایش انجام شده در تاریخ ۲۵ آوریل، سپر مذکور به خوبی در برابر این فشار مقاومت کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.