پنجمین گشت تحقیقاتی کاوشگر خلیج فارس به مناسبت بزرگداشت دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس از بوشهر آغاز شد.
مدیرعلمی گشت های شناور کاوشگر خلیج فارس گفت: گشت پنجم این کاوشگر تا خلیج چابهار در دریای عمان ادامه می یابد که در طول این مسیر ۱۱ ترانسکت و ۶۵ ایستگاه نمونه برداری و اندازه گیری صورت می گیرد.
ابوالفضل صالح افزود: در این گشت که به مدت ۲ هفته پیش بینی شده گروه های مختلف علمی مانند شیمی دریا، فیزیک دریا، زیست شناسی دریا، اقیانوس شناسی ماهواره ای و سایر بخش های مرتبط با علوم دریایی نمونه برداری و اندازه گیری انجام می دهند.
مدیرعلمی گشت های شناور کاوشگر خلیج فارس ادامه داد: هشت عضو هیات علمی و ۶ تکنسین برای نمونه برداری ، این شناور تحیقیاتی را همراهی می کنند.
صالح اظهارداشت: این گشت علاوه بر اینکه برنامه های بلند مدت کاوشگری را ادامه می دهد تاثیر سیلاب های اخیر در بخش شمالی خلیج فارس را رصد می کند تا تاثیر سیلاب ها بر آب های فراساحلی مشخص شود.
وی افزود: یکی دیگر از هدف های آن بررسی لایه کم اکسیژن در دریای عمان است که به تازگی حائز اهمیت بوده و در مجامع علمی و بین المللی مطرح شده است
صالح یادآورشد: اندازه گیری آلودگی های نفتی و فلزی در رسوبات و آب منطقه و همچنین بررسی جانوران و گیاهان دریایی فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتون ها از دیگر هدف های گشت پنجم شناور کاوشگر خلیج فارس است.
وی ادامه داد: به محض رسیدن به شرایط لازم توسط شناور، برنامه های مطالعاتی در شمال اقیانوس هند برای مطالعه منابع دریایی زیستی و غیر زیستی انجام خواهد شد.
صالح افزود: وظیفه اصلی کاوشگر خلیج فارس پایش دائمی محیط دریایی جنوب کشور است.
وی گفت: براساس این رسالت در ۲ سال اول چهار بار در سال کل خلیج فارس و دریای عمان اسکن و وضعیت آن ارزیابی شد.
صالح ادامه داد: این برنامه در حد توان برای چند دهه ادامه می یابد تا اطلاعات کاملی از بخش زیستی و غیر زیستی خلیج فارس و دریای عمان بوجود بیاید که این ظرفیت می تواند برای تیم مدیریتی کشور و بحث های حفاظت محیط زیستی به عنوان یک داده خوب مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی یادآور شد: شناور کاوشگر خلیج فارس از زمستان سال ۹۶ فعالیت خود را آغاز و تاکنون چهار گشت را در خلیج فارس و دریای عمان به سرانجام رسانده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.