به گزارش سرویس ترجمه بهداشت نیوز، عنصری حیاتی در تشکیل بافت های بدن، تولید هورمون ها و پروتئین هاست و در اکثر واکنش های شیمیایی مثل آنریم ها نقش مهمی دارد.
در این مطلب با برخی از منابع غنی روی آشنا می شویم :
انواع گوشت
انواع بافت های گوشتی به خصوص جگر، سرشار از روی است. در هر ۱۰۰ گرم جگر گاو، ۷٫۳ میلی گرم روی وجود دارد. گوشت گاو به طور کلی در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۶٫۲ میلی گرم روی است. گوشت مرغ و بوقلمون نیز منابع خوبی از روی هستند.
غذاهای دریایی
غذاهای دریایی منابع غنی از روی هستند. صدف دو کفه ای در میان انواع غذاهای دریایی بیشترین میزان روی را در خود دارد، به طوری که در هر ۱۰۰ گرم، ۷ میلی گرم روی به بدن می رساند.
خرچنگ نیز منبعی سرشار از روی به شمار می رود و در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۴٫۷ میلی گرم روی است.
آجیل ها
انواع آجیل مانند فندق و بادام غنی از روی شناخته می شوند و در هر ۱۰۰ گرم، دارای حدود ۴ میلی گرم روی هستند.
محصولات لبنی
ماست، شیر و پنیر منابع خوبی برای تامین روی بدن به شمار می روند. با این وجود به دلیل کالری بالایی که این محصولات دارند باید در مصرف آن ها تعادل را رعایت کرد.
حبوبات و دانه ها
دانه های کامل و حبوبات اگر در رژیم غذایی شما قرار بگیرند، به خوبی روی مورد نیاز بدن را می توانند تامین کنند. البته وجود اسید فیتیک، ممکن است جذب برخی از مواد معدنی در این منابع با اختلال رو به رو شود. نان جو، بلغور، جو دوسر، دانه کدو تنبل و غیره منابع خوبی از روی هستند.
کاکائو
شکلات تلخ خواص زیادی دارد و یکی از خواص آن، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق تامین روی است. در هر ۱۰۰ گرم شکلات تلخ، ۱۰ میلی گرم روی یافت می شود که معادل تقریبا ۱۰۰ درصدی نیاز بدن به این عنصر است.
انواع مکمل های دارویی
اگر با وجود مصرف همه این خوراکی ها باز هم بدن دچار کمبود روی باشد، مصرف مکمل های دارویی مثل قرص و شربت، توصیه می شود که البته باید تحت نظارت و تجویز پزشک باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.