به گزارش بهداشت نیوز به نقل از شفقنا، دانه ها وغلات از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند: سبوس، که لایه بیرونی است. اندوسپرم، که لایه میانی است؛ و جوانه، که هسته دانه است. مصرف کل دانه (هر سه لایه درونی،میانی و بیرونی) در مقایسه با مصرف تنها یکی از قسمت های دانه با خطر کمتر ابتلا به سرطان همراه است.
گاهی نیز بخش های خاصی از یک دانه کامل ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشد. دانه های تصفیه شده، مانند آرد سفید، نان سفید و برنج سفید، غلات کامل هستند که برای برداشت سبوس و جوانه ها مورد استفاده قرار گرفته اند.
آنچه که به نظر می رسد – اندوسپرم یا لایه میانی – دارای پروتئین و ویتامین است، با این حال، اکثرا از کربوهیدرات های نشاسته ای تشکیل شده است. از سوی دیگر، سبوس و جوانه حاوی مواد مغذی مهمی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، فیتو شیمیایی و چربی های سالم هستند.
محققان دریافتند که در مقایسه با مصرف مقادیر کمتر سبوس، مصرف مقادیر بالایی از سبوس به طور خاص با خطر پایینتری از سرطان سلول های بنیادی همراه خواهد بود.
مصرف فیبر بیشتر در غلات در مقایسه با مقادیر کمتر فیبرهای غلات، هم با خطر کمتر سرطان مرتبط است.
از آنجایی که عفونت های هپاتیت نیز یک عامل خطر برای سرطان کبد هستند، محققان می بایست در مطالعات خود افراد مبتلا به هپاتیت را نیز مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.