در این برنامه که به مناسبت روز بین المللی پژوهش ایتالیا در جهان برگزار می شود، با حضور صاحبنظران ایتالیا و ایران در خصوص داوینچی، نقش منابع جدید در بازخوانی آثار لئوناردو داوینچی بررسی خواهد شد.
براساس این گزارش، سفیر ایتالیا در ایران نخستین سخنران این نشست خواهد بود و در ادامه «سیفاله جلیلی» رئیس موزه علوم و فناوری، «محمد باقری» استاد دانشگاه تهران و خانم دکتر «جوسپنا فریللو» و پروفسور «آفردو بوککارو» دیگر سخنرانان این نشست خواهند بود.
شایان ذکر است، این نشست تلاش میکند تا به معرفی بیشتر لئوناردو داوینچی به عنوان یک نابغه چند بعدی بپردازد، ابعادی که از او اسطورهای به مثابه یک دانشمند و هنرمند فوقالعاده ساخته است.
نشست یاد شده سعی دارد وجوهی را آشکار سازد که کمتر به آنها پرداخته شده است.
حاضران در این نشست با استفاده از منابع قدیمی که حتی به زبان فارسی نیز هست و در آن به عناصر «ارونی» و «حرکت دائمی» با اتکا به «نسخه خطی کورتزا نوری» اشاره شده است، بیشتر با آثار لئوناردو داوینچی آشنا خواهند شد.
لئوناردو دی سر پیرو دا وینچی، که از او بهصورت مختصر با نام لئوناردو داوینچی یاد میشود، زاده ۱۵ آوریل ۱۴۵۲ میلادی در روستای وینچی، واقع در فلورانس (مرکز کنونی منطقه توسکانی در ایتالیا) است. هوش و استعداد داوینچی از او فردی ساخت تا در رشتههای نقاشی، مجسمهسازی، معماری، موسیقی، پیکرشناسی، زمینشناسی، نقشهکشی و گیاهشناسی، به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کند تا آنجا که بسیاری از صاحبنظران عقیده دارند که وی مبتکرترین فردی بوده که تاریخ تا به حال به خود دیده است.
سبک خاص داوینچی در انجام کارهایش و همچنین طرحهای مبتکرانهای که وی از توپهای بخار، خودروهای پرنده، هواپیما، ادوات زرهی، ادوات جنگی و غیره ترسیم کرده، او را از جنبه خلاقیت، به شهرتی جهانی رسانده است. علاوه بر موارد فوق، داوینچی در بخش هنر و نقاشی نیز آثار بسیار مشهوری از خود بر جای گذاشته است که از مهمترین و شناختهشدهترین آنها میتوان به تابلوهای شامِ آخر، مونالیزا و مرد ویتورین اشاره کرد.
بررسی آثار این نقاش بزرگ ایتالیایی، روز دوشنبه ۲۶ فروردین ماه در سالن اجتماعات موزه دوران اسلامی از ساعت ۹ الی ۱۳ برگزار میشود.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.