هنگامی که یک اسید برونستد در آب حل می شود، مولکول های قطبی آب، پیوند قطبی میان اتم هیدروژن و اتم الکترونگاتیوی که هیدروژن به آن متصل است را می شکند و با جداشدن یک پروتون از اسید و انتقال آن به یک مولکول آب (تشکیل یون هیدرونیوم) یک آنیون که باز مزدوج اسید نامبرده است بر جای می ماند.
اسید و باز مزدوج در یک پروتونبا هم اختلاف دارند و همیشه اسید یک پروتون از باز مزدوج خود بیشتر دارد.
در هالیدهای هیدروژن (HI , HBr , HCl , HF) با افزایش طول پیوند، شکستن آن آسان تر شده و +H آسان تر آزاد می شود ،بنابراین قدرت اسیدی افزایش می یابد.
در اسیدهای اکسیژن دار، هر چه تعداد اکسیژن بیش تر باشد، قدرت اسیدی بیش تر است.
قدرت اسیدی هر اسیدی از آمفوتر خودش بیشتر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.