براساس این گزارش، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۱۵۹٫۶ میلیمتر) ۲۵ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۸۹٫۸ میلیمتر) ۱۲۲ درصد رشد را نشان میدهد.
کشورمان دارای ۶ حوضه اصلی شامل دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم است.
براساس این گزارش حجم بارش ها در حوضچه مرزی شرق در سال آبی جاری ۵۵٫۴ میلی متر بوده که نسبت به دوره مشابه پارسال از ۳۹۹ درصد رشد برخوردار بوده است؛ در عین حال نسبت به میانگین دوره مشابه ۵۰ ساله از ۱۳ درصد رشد عقبگرد را نشان می دهد.
همچنین میانگین حجم بارش ها در حوضچه خلیج فارس و دریای عمان ۳۵۴٫۳ میلی متر بوده است که نسبت به میانگین سال آبی پارسال از ۱۷۳درصد رشد برخوردار بوده و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله از رشدی معادل ۳۵درصد برخوردار شده است.
براساس این گزارش میانگین حجم بارش ها در حوضچه دریای خرز در سال آبی جاری ۳۱۳٫۹ میلی متر گزارش شده است که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال ۳۶ درصد رشد را نشان می دهد.
میانگین حجم بارش ها در حوضچه دریاچه ارومیه براساس این گزارش در سال آب جاری ۲۸۶٫۱ میلی متر بوده است که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال از ۲۸ درصد رشد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله از رشدی ۵۳ درصدی برخوردار شده است.
براساس این گزارش حجم بارش ها در سال آبی جاری در حوضچه فلات مرکزی ایران ۱۱۱٫۴ میلی متر بوده که نسبت به دوره مشابه در سال آبی پارسال ۱۶۵درصد رشد یافته است.
حجم بارش های حوضچه قره قوم در سال آبی جاری ۱۴۷٫۹ میلی متر گزارش شده است که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال با ۱۳۱درصد رشد مواجه شده و نسبت به دوره ۵۰ ساله نیز با رشدی معادل ۲۲درصد مواجه بوده است.
این میزان بارش درحالیست که پیشبینیهای سازمان هواشناسی نشان میدهد سامانه بارشی جدیدی اواخر همین هفته (پنجشنبه) وارد کشور میشود که ابتدا شمال غرب، غرب و جنوب غرب را تحت تاثیر قرار داده و به مرور بر نقاط دیگر کشور تاثیر میگذارد.
سال آبی از ابتدای مهرماه هر سال آغاز می شود و تا پایان شهریور ماه سال بعد ادامه دارد.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.