حوزه هوافضا یکی دیگر از حوزه هایی است که ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال های اخیر پیشرفت های خیره کننده ای را در آن داشته است. ایران با اینکه فعالیت خود در این حوزه را بسیار دیر آغاز کرده اما هم اکنون موفق شده است در میان ۹ کشور صاحب چرخه کامل فناوری ماهواره در دنیا قرار گیرد. در سال ۹۱ دانشمندان و متخصصان فضایی کشورمان توانستند با ارسال حیات به فضا و تحقیقات زیستی موفقیت بزرگی را در زمینه هوافضا برای کشورمان به ارمغان بیاورند و این موفقیت در سال ۹۲ با پرتاب کاوشگر «پژوهش» حامل دومین میمون فضایی ادامه یافت و باعث شد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک تر شود.
توانایی ایران در شبیه سازی حیوانات که در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی کشور، حیرت جهانی را برانگیخته است، اکنون با اعزام دو میمون به فضا، رنگ دیگری به خود گرفته است.
از نکات جالبی که پیش از اعزام میمون های فضایی ایران رعایت شد، می توان به انجام آزمایشات پزشکی اشاره کرد. آنالیز خونی، اکوکاردیوگرافی و سونوگرافی قلب، ریه و احشاء شکمی برای هر سه میمون کاندیدای اعزام به فضا به صورت دوره ای (قبل، حین و بعد از تست های سازگاری) انجام گرفت.
تست های سازگاری و آماده سازی اساسیترین مساله در مرحله آماده سازی میمون ها و مواجه کردن جاندار با شرایط شبیه سازی شده پرتاب به منظور انتخاب سازگارترین گونه است. معیار سازگاری حیوانات، تطابق سریع آنها با شرایط مکانی جدید است.
علائم حیاتی حیوانات مورد مطالعه مثل ضربان، نوار قلب و نرخ تنفس، در مراحل مختلف تست های سازگاری اندازه گیری و ثبت شد. مطالعه فیزیولوژی سیستم قلبی، عروقی و تنفسی در شرایط استرس های محیطی ناشی از پرتاب بسیار حائز اهمیت است. بنابراین تغییرات هر یک از این پارامترها، قبل و بعد از سازگاری مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.