یکی از ابزارهایی که توسط موسسه علوم فوتونیک/ The Institute of Photonic Sciencesدر این نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد به کاربر امکان می دهد میزان قرارگرفتن خود در معرض نور خورشید را از طریق یک حسگر فرابنفش/ یو وی زیر نظر بگیرد.
این نوع گجت که به شکل یک تکه چسب منعطف، شفاف و قابل جدا کردن از پوست طراحی شده به گوشی همراه فرد متصل می شود و وقتی وی میزان مشخصی از نور خورشید را دریافت کرد به او اطلاع می دهد.
همچنین نوعی دستبند سلامتی با استفاده از فناوری مشابه برچسب یو وی برای اندازه گیری ضربان قلب، حد اشباع اکسیژن، دما و تعداد تنفس در دقیقه در حال انجام تمرین بدنی کاربر نیز طراحی و در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می شود.
غیر از این دو گجت دو فناوری دیگر بر اساس گرافن نیز در این نمایشگاه حضور دارند؛ یک طیف سنج تک پیکسلی و یک تصویربردار فراطیفی هر دو با قابلیت های پهن باند. در حالیکه فناوری های این دو پیش از این تنها با استنفاده از سیستم های پرهزینه و پرحجم حسگر نور محتمل و میسر بود.
کاربر با وجود اضافه شدن بعد طیف سنجی در چنین ابعاد کوچکی به ابزارهایی مجهز خواهد بود که در گذشته تنها در آزمایشگاه های بسیار تخصصی وجود داشت؛ طیف سنج های ارزان و کم حجم با وجود طیف گسترده ای از قابلیت ها از تشخیص داروهای تقلبی تا مواد مضر موجود در یک محصول که استفاده می کنیم یا غذایی که می خوریم، به تدریج به جزئی جدای ناپذیر از نیازهای روزمره ما تبدیل می شوند.
فرانک کاپنز/Frank Koppens محقق ارشد این گروه در موسسه علوم فوتونیک اسپانیا می گوید: حسگر دوربین بر اساس گرافن که در قالب یک دوربین گوشی همراه ساخته شده، باعث می شود گوشی ها بیش از آنچه به صورت معمول در چشم های انسان دیده می شود را ببینند. این حسگر به شدت کوچک که از صدها هزار نوریاب ساخته شده است نسبت به نور مافوق قرمز و یو وی به شدت حساس است.
«این فناوری به کاربر توانایی می دهد در یک سوپرمارکت مواد غذایی را بسنجد و ببیند کدام تازه تر است یا از دوربین گوشی برای رانندگی در زمان مه غلیظ با استفاده کند».
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.