به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، آب شیرین کن ها اگر چه موجب تولید آب شیرین از دریا می شوند، اما انبوهی از نمک را به عنوان زباله به دریا بازمی گردانند که این امر به محیط زیست آسیب جدی می زند.
یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه ام آی تی برای حل این مشکل یک روش جدید را ابداع کرده که از فیلترهای نانو و روش الکترو دیالیز برای جداکردن مواد زائد از شیرآبه نمک بهره می گیرد و نتیجه کار تولید مواد شیمیایی ارزشمندی مانند هیدروکسید سدیم است.
این ماده که به سود سوز آور هم مشهور است، معمولا برای تغییر دادن میزان اسیدی بودن آب دریا در زمان ورود آن به دستگاه های آب شیرین کن مورد بهره برداری قرار می گیرد. این کار باعث می شود میزان رسوب در فیلترهای این دستگاه ها کاهش یابد و در نتیجه عمر مفید آنها بیشتر شود. معمولا کارخانه های آب شیرین کن باید هیدروکسید سدیم را خریداری کنند. اما روش یادشده تولید آنها را توسط خود این کارخانه ها ممکن می کند.
نکته جالب اینکه تولید هیدروکسید سدیم از شیرابه نمک کارخانه های آب شیرین کن تا بدان حد زیاد است که برای فروش به دیگر مشتریان نیز قابل استفاده خواهد بود. یک محصول جانبی دیگر این فرایند اسید هیدروکلریک است که مشتریان خاص خود را دارد و به نظر می رسد این روش منحصر به فرد مانع از ریخته شدن انبوهی از نمک به دریاها و آلودگی محیط زیست می گردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.