به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به گفته دانشمندان ماموریتهای آینده سفر به سیاره سرخ از ماندگاری بیشتری برخوردار هستند و در نتیجه به تکنیکهای فرود جدیدتری نیاز خواهند داشت.
در آینده با فرود انسان در سیاره سرخ و مسکونی شدن آن نیاز به فضاپیماهای بزرگتر و با تجهیزات بیشتر برای انتقال انسان و محمولهها به سیاره سرخ و بازگرداندن انسان به زمین خواهد بود.
به گفته محققان دانشگاه ایلنوی فضاپیماهای نسل آینده رهسپار سیاره سرخ باید بتوانند محمولههایی با وزن بین ۵ تا ۲۰ تن را به فضا ارسال کننند.
زمانی که فضاپیما به زمین باز میگردد، جو زمین مانند نوعی ترمز غول پیکر عمل میکند و سرعت آن را میگیرد این برای بازگشت فضاپیماها به زمین بسیارمطلوب است، اما در جو مریخ نیروی گرانش بسیار کمی وجود دارد و این سبب میشود تا مسئله فرود سفینههای فضایی بزرگ با محمولههای ارزشمندی از جمله انسان به چالشی پیش روی دانشمندان تبدیل شود.
اکنون برای فرود مریخ نوردها دانشمندان از چتر کمکی استفاده میکنند که از سرعت موشک میکاهد، اما برای فضاپیماهای نسل آینده که وزنی بسیار بالا دارند نیاز به نوآوری و ساخت تجهیزات جدیدتر برای فرود ایمن و موفقیت آمیزاست.
کارشناسان دانشگاه ایلنوی به جای راهکار کاستن از سرعت موشک برای فرود در سطح مریخ، ایده فرود افقی را مطرح کرده اند، به این ترتیب که موشک فضایی وارد جو کره مریخ میشود و با کم کردن سرعت مانند هواپیما برسطح مریخ مینشیند.
این کار افزون بر ایمن بودن فرود سبب کاهش میزان نیاز به سوخت و درنتیجه کاهش قیمت میشود.
این ایده ابتدا در ماموریتهای آپولو مورد استفاده قرار گرفت که در بازگشت به زمین فضانوردان کنترل و هدایت شاتل فضایی را در اختیار میگرفتند و مانند هواپیما برباند فرود مینشستند.
این شیوه فرود همچنین سبب مشخص شدن دقیق محل فرود موشک فضایی در سطح سیاره مریخ برای دانشمندان میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.