مجمع عمومی سازمان ملل با توجه به آثار مطلوب منابع پروتئین گیاهی از جمله برای محیط زیست، مصرف این دانه های خوراکی را به عنوان یک منبع جایگزین پروتئین حیوانی تشویق می کند.
این مجمع در تلاش برای جهانی کردن اقداماتی که در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان سال بین المللی حبوبات انجام گرفت، روز جهانی حبوبات را تعیین کرده است.
حبوبات متشکل از دانه های خوراکی خانواده بنشن از جمله انواع عدس، لوبیا، نخود و نخودفرنگی هستند. تمام این دانه ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند و باید در یک رژیم غذایی گیاهی مصرف شوند تا پروتئین موردنیاز روزانه را تامین کنند.
همچنین این دانه ها منبعی غنی از فیبر، منیزیم، پتاسیم، فسفر، اسیدهای آمینه، آهن و روی محسوب می شوند. مقادیر زیاد آهن در این دانه های خوراکی اثر مطلوبی بر سلامت زنان در سنین باروری دارد.
محیط زیست نیز از کشت دانه های حبوبات منتفع می شود. این گیاهان قابلیت عجیبی در تثبیت نیتروژن اتمسفر در خاک دارند.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.