به گزارش بهداشت نیوز بر اساس راهنمای رژیم درمانی آمریکا در سال ۲۰۱۵، توصیه شده که کودکان باید در هفته یک تا دوبار ماهی را در رژیم غذایی خود استفاده نمایند.
به طور کلی کودکان باید در هفته بین ۳۰ تا ۱۸۰ گرم ماهی را در وعدههای غذایی خود استفاده نمایند، اما اگر بخواهید مقادیر دقیقتر میزان مصرف ماهی در سنین مختلف را بدانید میتوانید از مقدارهای ذکر شده در زیر استفاده نمایید:
حداقل میزان مصرف ماهی در هفته
۲ تا ۳ سال: ۳۰ گرم / ۴ تا ۷ سال: ۶۰ گرم / ۸ تا ۱۰ سال: ۹۰ گرم
احتیاطهای مصرف ماهی در کودکان
برخی از ماهیها میتوانند به راحتی فلزات سنگین موجود در آب دریاها و یا رودخانههایی که در آن زندگی میکنند را در بدن خود ذخیره نمایند.
غلظت بالای این فلزات سنگین میتوانند برای سلامت انسانها و به خصوص کودکان خطرناک باشند و باعث بروز مشکلات عصبی در بدن شوند.
از جمله خطرناکترین فلزات سنگین میتوان به جیوه اشاره کرد.
بدن برخی از ماهیها مانند کوسه ماهی و ماهیهای دریاها و رودخانههای آلوده به فلزات سنگین، حاوی جیوه بالایی میباشند و مصرف زیاد این ماهیها میتواند منجر به بروز مسمومیت با فلزات سنگین شود.
به همین دلیل توصیه میشود که به کودکان ماهیهای دریاهای آزاد، کوسه ماهی و ماهیهای کنسروی ناآشنا به هیچ عنوان داده نشود. از سوی دیگر
علیرغم این که پوست ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری است، ولی از آنجایی که پوست برخی از ماهیها مکان تجمع برخی از آلودگیها و میکروارگانیسمها میباشد، توصیه میشود که حتی الامکان به کودکان پوست ماهی داده نشود.
نحوه طبخ ماهی برای کودکان
فرپز کردن، پختن، کباب کردن و سرخ کردن ماهی از جمله روشهای طبخ ماهی میباشد، البته یکی از راههای ترغیب کودک به مصرف ماهی، مزهدار کردن آن قبل از طبخ میباشد.
به همین دلیل به والدین توصیه میشود برای ترغیب کودک به مصرف ماهی، در تهیه ماهی وقت بیشتری بگذارند و آن را برای کودک یا کودکان خود لذیذتر طبخ نمایند.
توصیه مهم
توصیه میشود کودکان ماهیهای دریاهای آزاد، ماهیهای ناآشنا و کوسه ماهی و ماهیهایی که تغییر ژنتیکی پیدا کردند را استفاده ننمایند، البته مصرف ماهیهای دریاهای شمال و جنوب ایران و ماهیهای رودخانهای و پرورشی مانند قزلآلا برای کودکان توصیه میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.