در این فرآیند از یک غشای نیمه تراوا به عنوان عامل جداسازی استفاده می شود. داخل کیسه از غشای اسمز مستقیم ساخته شده است که میکرو ارگانیسمها و ماکرومولکولها و بیشتر یونها را دفع کرده و آب تمیز ایجاد می کند.
با استفاده از این کیسه ها می توان هرنوع آبی را بدون مصرف انرژی تصفیه کرد و چون فشاری اعمال نمی شود گرفتگی بسیار کم است.
کیسه با محلول جاذب خوراکی (مانند مواد مغذی) پر شده و با قرار دادن کیسه در محلول آبی و حتی آب گلآلود، پس از چند ساعت آب تحت فشار اسمزی به داخل محفظه نفوذ کرده و محلول جاذب رقیق میشود. در پایان، این محلول جاذب رقیق میتواند به طور مستقیم مصرف شود.
هدف از ساخت کیسه جاذب آب، استفاده در مواقع ضروری و وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله، سیل، جنگ و… است که در مواقع ضروری به رفع مشکل کمبود آب در مناطق آسیب دیده کمک می کند.
لازم به ذکر است، مواردی همچون صرفه جویی ارزی بسیار بالا ، انعطاف پذیری و قابلیت حمل آسان از ویژگی های مهم کیسه جاذب آب ساخته شده توسط محققان کشورمان است.
یادآور می شود، تیم محققان سازنده کیسه جاذب آب در دانشگاه علم و صنعت ایران شامل: تورج محمدی، نورالله کثیری، سلیمان صاحبی، زهرا شعبانی و جواد بنی اسدی است.
منبع : ایرنا
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.