به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید حسین آقامیری دبیر علمی یازدهمین کنگره سکته مغزی در ارتباط با علائم سکته مغزیگفت: انحراف صورت، ضعف دست یا پا و تغییر تکلم به صورت ناگهانی باید جدی گرفته شود چرا که بروز یک دفعهای این علائم نشانههای سکته مغزی است و باید در زمان طلایی به بیماری کمک کرد.
وی افزود: خانوادهها اگر تصور میکنند زمان رسیدن نیروهای اورژانس به طول میانجامد باید قبل از تمام شدن زمان طلایی ۴.۵ ساعته بیماری خود را به مرکز درمانی که ترجیحاً مجهز به ارائه خدمات ویژه به بیماران سکته مغزی است برسانند.
وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر اورژانس تهران مجهز به آمبولانسهای ویژه شده که خدمات مناسبی را به بیماران دچار سکته مغزی ارائه داده و هماهنگیهای لازم را جهت دریافت کمکهای لازم به بیمار انجام میدهند.
تأثیر تحریمهای دشمنان بر روی درمان و داروهای سکته مغزی
این متخصص مغز و اعصاب در ارتباط با تأثیر تحریمهای دشمنان بر روی درمان و داروهای سکته مغزی گفت: درمان این بیماری دو قسمت دارد که قسمت اول در زمان ۴.۵ اول پس از بروز سکته است و به بیمار داروی اکتیلیز ارائه میشود و خوشبختانه این دارو به کشور وارد شده و مشکلی در این زمینه نداریم.
آقامیری تصریح کرد: البته نمیتوانیم این دارو را به همه بیماران ارائه دهیم چرا که برخی از این افراد مصرف قرص وارفارین به علت فشارخون دارند و یا ۴ ساعت و نیم طلایی آنها گذشته است، بنابر این باید آنها را به بیمارستانهایی که مرکز سکته مغزی هستند و دارای آنژیوپلاستی هستند انتقال داد تا بتوان لخته را از مغز خارج کرد.
وی بیان کرد: بیمارستانها نیاز به تجهیزات و وسایل خاص و همچنین نیروی فلوشیپ نورواینترونشن نیاز دارند که تحریمها در زمینه این تجهیزات ما را با مشکل مواجه کرده چرا که قیمتها بالا رفته و بیمارستانها زیاد است و تحریمها و معضلات به این مسئله دامن زده است.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: معضل دیگری که اکنون با آن سر و کار داریم این است که بخشی از همکاران ما در بیمارستانها با درمانهای جدید سکته مغزی آشنا نیستند، بنابر این برای انجام اقداماتی همچون ترومبکتومی همکاری لازم را نمیکنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.