شفا آنلاین>تغذیه>مصرف مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته میتواند برای سلامتی خطرناک باشد که باید هنگام خرید موادغذایی به تاریخ انقضاء آنها توجه شود.
به گزارش شفا آنلاین، مصرف مواد غذایی که تاریخ آن تمام شده می تواند خطرناک باشد البته مواد غذایی هستند که نیاز نیست نگرانیای بابت آنها داشته باشید، چون میتوانید تا سالهای زیادی از آنها استفاده کنید.
برنج
بهترین دما برای نگهداری برنج ۴/۵ درجهی سانتیگراد یا کمتر است. بهتر است برنج را در ظروف پلاستیکی مخصوص مواد غذایی یا ظروف شیشهای نگهداری کنید. پژوهشی نشان میدهد برنج را میتوان تا ۳۰ سال ذخیره کرد بدون آنکه رایحه یا ارزش غذایی آن از بین برود. لازم به ذکر است در این پژوهش دو نوع برنج مورد آزمایش قرار گرفت: برنج نیمه پخته و دانههای خام برنج.
پودر شیر
پودر شیری که تحت تمامی استانداردهای بهداشتی لازم تولید شده باشد را میتوان برای مدتی طولانی نگهداری کرد بدون آنکه ارزش غذایی آن از بین برود، به شرط آنکه در ظروف پمپ دار برای تخلیهی هوای ظرف نگهداری شود.
سس سویا
سس سویا را میتوان دست کم تا ۳ سال نگهداری کرد حتی اگر داخل شیشهی در بسته نباشد. ماندگاری این سس در ظرفهای نگهداری پمپ دار برای تخلیهی هوا بسیار بیشتر خواهد شد، اما این مسأله به موارد مختلفی مثل نوع سس سویا، شیوهی تولید، کیفیت و دمای نگهداری آن بستگی دارد.
سیروپ افرا
تولید کنندگان این مادهی غذایی میگویند یک شیشهی باز نشدهی سیروپ افرا را تا ابد میتوان نگهداری کرد. حتی بعد از باز کردن شیشهی آن هم در صورتی که سیروپ در فریزر نگهداری شود میتوان تا چندین سال از آن استفاده کرد.
لوبیا قرمز
محققان میگویند لوبیای قرمز بعد از گذشت ۳۰ سال اگرچه تغییراتی در ظاهر آن به وجود میآید، اما برای مواقع اضطراری میتوان از استفاده کرد. آنها بیان میکنند لوبیای قرمز و دیگر انواع لوبیا دست کم تا ۳۰ سال قابل استفاده است.
نمک
نمک در حقیقت نه یک فرآورده بلکه یک مادهی معدنی است، به همین دلیل فاسد شدن آن امری غیر ممکن است. اگرچه این مادهی معدنی میتواند به سرعت آب را به خود جذب و در طول زمان تبدیل به سنگی بزرگ شود، اما در نهایت چیزی جز همان نمک نخواهد بود.
با این حال، به خاطر داشته باشید که نمک یددار را تنها تا یک سال میتوان استفاده کرد. در طی این مدت، ید معمولا تبخیر میشود و نمک خواص مفیدش را از دست میدهد، البته کماکان میتوانید از آن به عنوان نمک سر غذا استفاده کنید.
سرکه
سرکهی سفید هم محصول دیگری است که تاریخ انقضا ندارد، اما میبایست مطمئن شوید که این ماده در شرایط مناسبی نگهداری میشود. اگر قصد دارید سرکه را به مدتی طولانی نگهداری کنید، بهترین راه برای این کار ذخیرهی سرکه در ظروف پمپ دار برای تخلیهی هوا و در محلی تاریک و خنک، به دور از حرارت و گرما است.
قند
قند را هم مانند نمک میتوان تا ابد نگهداری کرد، به ویژه اگر در ظروف پمپ دار برای تخلیهی هوا ذخیره شود. اما حتی اگر قند رطوبت هوا را به خود جذب کند و به سنگی سخت تبدیل شود، خاصیت خود را از دست نمیدهد.
عسل
عسل یک مادهی غذایی منحصر به فرد است. ترکیبات شیمیایی موجود در عسل رشد باکتریها در درون آن را بسیار سخت میکند و به همین دلیل این محصول را میتوان تا ابد نگهداری کرد. علاوه بر این اگر عسل را در ظروف مهر و موم شده خریداری کنید، میتوانید کاملا مطمئن باشید که عسل در تماس با هوا و رطوبت فاسد نخواهد شد.
باستان شناسان در جریان حفاری یکی از اهرام مصر، چند ظرف عسل کشف کردند. قدمت این مکشوفات به طور متوسط در حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ سال بود. جالب آنکه عسلهای درون ظرفها کاملا قابل خوردن بود و حتی باستان شناسها آن را امتحان کردند! چند سال بعد از این اکتشاف، یک عسل ۵۵۰۰ ساله در ایالت جورجیای امریکا کشف شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.