پژوهشگران دانشگاه نیو ساوت ولز موفق به ساخت اولین فیلتر تصفیهی آب گرافنی در جهان شدند که میتواند ۹۹ درصد از آلایندههای آلی آب را تصفیه کند.
این پژوهشگران طی پژوهشهایی که با همکاری شرکت سیدنی واتر انجام دادند، به نتایج موفقیتآمیزی دست پیدا کردند و در حال حاضر تلاش میکنند تا بتوانند این فیلتر گرافنی را از مقیاس آزمایشگاهی به مقیاس تجاری تبدیل کنند.
نتایج برخی از قسمتهای این مطالعه در ژورنال کربن منتشر شده است. دکتر راکش جاشی، سرپرست این گروه پژوهشی، میگوید:
نوآوری کار ما در این بررسی استفاده از فیلتر مبتنی بر گرافن بود. هیچ روش فیلتراسیون دیگری نمیتواند سطح تصفیهی مواد آلی آب را در شرایط کمفشار به نزدیک ۹۹ درصد برساند…نتایج ما نشان میدهد که غشاهای گرافنی این قابلیت را دارند تا در آینده بهعنوان یکی از ابزارهای مرسوم تصفیهی آب شناخته شوند.
شرکت سیدنی واتر، آب تمیز و تصفیهشده را برای ۴.۸ میلیون نفر در سیدنی، ایلاوارا و بلومانتین تأمین میکند. آلایندههای آلی میتوانند بر عملکرد تجهیزات فیلتراسیون تأثیر مستقیم بگذارند و ظرفیت آنها را پس از بارشهای سنگین کاهش دهند. دکتر هریبرتو باستامانت، از دیگر نویسندگان این مقاله، میگوید:
در حال حاضر، مرسومترین روش حذف مواد آلی از منابع آب، استفاده از کلاژنهای شیمیایی است.
با این حال، این روش به مقدار محدودی مؤثر خواهد بود؛ زیرا غلظت مواد آلی آب در حال افزایش است. جاشی در ادامه میگوید:
سیستم جدید تصفیهی آب که با تبدیل گرافیت طبیعی به غشای اکسید گرافنی ساخته شده است، اجازه میدهد جریان سنگین آب در فشار اتمسفری از آن عبور کند و تقریبا تمام مواد آلی آب را حذف میکند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.