محققان دانشگاه تافتس در ماساچوست آمریکا حسگر جدیدی ساختند که روی دندان نصب میشود و امکان ردگیری میزان موادغذایی مصرفی ازجمله گلوکز، نمک و الکل را فراهم میکند.
این حسگر نازک و انعطافپذیر با ابعاد دو میلیمتر، از سه لایه تشکیل شده است و به سطح دندان میچسبد. لایههای خارجی این برچسب دو مربع طلایی هستند که در بین آنها لایهای از مواد زیستی قرار گرفته است. این لایه درونی قادر است مواد شیمیایی را از دهان شخص جذب کند.
هنگامی که این برچسب توسط امواج رادیویی تولیدشده توسط یک برنامه گوشی هوشمند تحریک میشود، امواج رادیویی را جمعآوری و آنها را برای گوشی ارسال میکند؛ اما بسته به میزان مواد شیمیایی جذب شده، بخشی از امواج رادیویی را حذف میکند.
سپس نرمافزار، با تجزیه و تحلیل طیف و شدت امواج رادیویی بازگشتی به گوشی موبایل، مواد شیمیایی مصرف شده توسط شخص را تشخیص میدهد.
لایه زیستی حسگر به گونهای ساخته شده که میتوان آن را تغییر داد تا مواد شیمیایی دیگر را بدون هرگونه محدودیتی ردگیری کند.
همچنین محققان در جریان تولید این حسگر فناوری RFID را بهگونهای مورد استفاده قرار دادند که قادر است اطلاعات موجود در محیط را به صورت پویا دریافت و منتقل کند. در نتیجه میتوان همین فناوری را در حسگرهایی که روی پوست یا سایر سطوح و اندامهای بدن قرار میگیرند، مورد استفاده قرار داد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.