به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،«سیدسعید اسکویی»، اظهار کرد: هماکنون سالانه شاهد افزایش آمار مبتلایان به سرطان در جهان و کشورمان هستیم که از جمله عوامل آن میتوان به افزایش سن به سبب زیاد شدن امید به زندگی، رفتن وضعیت تغذیهای به سمت غذاهای فرآوری شده، مصرف دخانیات و تغییر سبک زندگی اشاره کرد.
وی افزود: در استان قزوین در سال گذشته ۱۶۰۰ نفر ابتلاء به سرطان دیده شد که متأسفانه ۹۵۴ نفر که ۵۶۹ نفر از آقایان و ۳۸۵ نفر از زنان را به کام مرگ کشید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: این آمار نشان میدهد که نیمی از مبتلایان سلامتی خود را به دست میآورند و درمان میشوند از اینرو مبتلایان به این بیماری باید در ادامه درمان خود ممارست داشته و امید به زندگی را از دست ندهند.
اسکویی ادامه داد: از جمله عوامل هشداردهندهای که زنگ بیماری سرطان را به صدا درمیآورد میتوان به هرگونه زخمی که دیر خوب شود، هرگونه تغییر در خال، هرگونه سرفه و گرفتگی و تغییر صدا به مدت طولانی، هرگونه اختلال در بلع شامل درد و یا سوءهاضمه اشاره کرد.
این مسئول با تأکید بر اینکه اگر در اقوام درجه یک موردی از ابتلا به سرطان بود باید اعضای آن خانواده و بستگان مراقبت بیشتری داشته باشند، گفت: از دیگر عوامل زمینهساز و هشداردهنده سرطان میتوان مشاهده هرگونه توده غیرمعمول، هرگونه اسهال و یبوست طولانی، خونریزی غیرطبیعی در ادرار و مدفوع نام برد.
وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی قزوین برنامههای خود را برای مهار بیماری سرطان در ۳ محور مورد توجه قرار داده است.
اسکویی خاطرنشان کرد: تلاش علوم پزشکی قزوین است که مردم سرطان نگیرند، اگر کسی مبتلا به این بیماری شد زود تشخیص داده شود و سومین محور هم درمان سریع مبتلایان به سرطان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد سرطانها با سبک زندگی مردم و ۳۰ درصد هم با تغذیه ارتباط مستقیم دارد از اینرو نیاز است با اصلاح سبک زندگی و تغذیه آمار ابتلا به سرطان کاهش پیدا کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.