به گزارش سلامت نیوز، دکتر علیرضا صابری در حاشیه اولین کنگره کاربرد لیزر درجراحی پلاستیک در گفت و گو با ایرنا، افزود: اسکاری که چند سال از ایجاد آن گذشته است، به لیزر جواب نخواهد داد زیرا اسکار بالغ شده و زمان درمان آن با لیزر گذشته و در صورتی که از لیزر برای این گونه اسکارها استفاده شود، فقط ممکن است عارضه ایجاد کند.
وی افزود: به عنوان مثال برای اسکارهایی که در اثر آکنه های دوران بلوغ ایجاد شده و فرد در سن ۴۰ سالگی برای رفع آن مراجعه می کند، باید از روش های ترکیبی استفاده کرد مثلا برای اسکارهای صورت از سابسیژن و لیزر با هم استفاده می شود تا نتیجه بهتری حاصل شود زیرا لیزر به تنهایی نتایج مثبتی نخواهد داشت.
صابری ادامه داد: اگر به موقع از لیزر برای رفع اسکارها استفاده شود، بسیار کمک کننده است البته باز هم به طور کامل این ضایعات برطرف نخواهند شد اما می تواند تاثیرات مثبتی به همراه داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: پزشکان متخصص بر اساس نوع بیماری و علتی که باعث بروز اسکار شده است که می تواند در اثر زخم، آکنه، سوختگی ها و محل جراحی باشد، تصمیم می گیرند که از کدام لیزر با چه توانی استفاده کنند و بهترین درمان را ارائه دهند.
صابری افزود: گاهی برخی افراد غیرمتخصص برای از بین بردن اسکارهایی که زمان درمان آنها با لیزر گذشته است، از لیزرهایی با توان بالاتر استفاده می کنند که این مساله نه تنها تاثیری در رفع اسکار ندارد، بلکه عوارضی مانند سوختگی نیز ایجاد می کند.
** لیزر و راه های کاهش عوارض
جراح پلاستیک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز درخصوص راه های کاهش عوارض ناشی از لیزر درمانی اظهار کرد: اولین مساله این است که بیمار پزشک معالجی را انتخاب کند که دانش، تخصص و تبحر لازم در این زمینه را داشته باشد تا ریسک عوارض لیزر به حداقل برسد.
صابری ادامه داد: یکی از مشکلات در این زمینه این است که افراد غیرمتخصص به راحتی دستگاه های مورد نیاز را تهیه کرده و اقدام به استفاده از لیزر در درمان بیماری ها می کنند که این مساله می تواند برای بیماران مشکلات زیادی ایجاد کند، بنابراین بیماران باید در گزینش پزشک متخصص دقت لازم را داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: پزشکانی که تخصص لازم را دارند، از کارکرد دستگاه آگاهی دارند و اگر انتخاب بیمار را به درستی انجام دهند، عوارض به حداقل می رسد و اگر عوارضی رخ دهد، عوارض طبیعی خواهد بود که هرگونه مداخله پزشکی می تواند به همراه داشته باشد.
صابری تاکید کرد: بهترین راه برای شناخت متخصصان این حوزه کمک گرفتن از انجمن های علمی مانند انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران یا انجمن پوست و زیبایی ایران است تا انتخاب درستی در خصوص پزشک معالج صورت گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: پس از آن که بیمار پزشک متخصص را انتخاب کرد، مرحله بعدی برعهده پزشک است تا عوارض را به حداقل برساند؛ اولین اقدامی که پزشک باید انجام دهد این است که بیمار را به درستی انتخاب کند زیرا هر بیماری را نمی توان با لیزر درمان کرد؛ بنابراین باید برای هر بیماری خاص و هر اقدام خاصی که در زمینه زیبایی می خواهد انجام دهد، دقت کند و ضمن رعایت موارد ایمنی از لیزر مناسب استفاده کند.
صابری در خصوص وضعیت فعلی جایگاه ایران در کاربرد لیزر برای درمان بیماری ها نیز اظهار کرد: لیزر چندین سال است که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد و با تکنولوژی های روز دنیا جلو می رود؛ نتایج کاربرد لیزر نیز بسیار خوب و قابل رقابت با کشورهای پیشرفته دنیا است. از نظر تجهیزات نیز مشکلی وجود ندارد البته دستگاه ها وارداتی هستند و تولید تجهیزات در داخل کشور بسیار محدود است که اگر به این مساله نیز توجه شود، می تواند در کاهش هزینه های بیماران تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.