شفا آنلاین>تغذیه>متخصص بیماریهای کودکان با اشاره به اینکه حساسیت به شیر گاو یکی از شایعترین حساسیتهای غذایی در کودکان است، گفت: مصرف شیرمادر برای مدت حداقل ۴ ماه با کاهش آلرژی به شیر گاو تا سن هجده ماهگی همراه خواهد بود.
به گزارش شفا آنلاین، آزاده فهیمیان در ارتباط باآلرژی(Allergy) در نوزدان اظهارداشت: بر اساس تحقیقات انجام شده، فقط مصرف شیرمادر برای مدت حداقل ۴ ماه با کاهش آلرژی به شیر گاو تا سن هجده ماهگی همراه بوده است.
وی گفت: آلرژنهای دست نخورده میتوانند از طریق شیرمادر به شیرخوار برسند و سبب تشدید علایم آلرژیک در شیرخواران مبتلا به آلرژیهای غذایی شوند. همچنین شیرخواران با آلرژی غذایی علایم آلرژی را با دریافت پروتئینهای غذایی از شیرمادر بروز میدهند.
متخصص بیماریهای کودکان افزود: حذف تدریجی و تک تک این غذاها از رژیم غذایی(diet) مادر میتواند سبب بهبود علایم در شیرخوار شود. بنابراین توصیههای فعلی بر این است که استفاده از شیرمادر به تنهایی (تغذیه انحصاری با شیرمادر) برای مدت چهار ماه اول زندگی سبب کاهش خطر آلرژی به شیر گاو در شیرخواران میشود.
وی گفت: حساسیت به مواد غذایی موجود در شیر مادر با یک یا چند علامت تظاهر میکند که بی قراری یا غر غر کردن بعد از شیرخوردن، گریههایی که برای مدت طولانی قطع نشود یا برای مدت طولانی کودک آرام نگیرد، بدخوابی یا کوتاه بودن دوره خواب، از خواب پریدن با علائم درد یا ناراحتی، مدفوع سبز رنگ، اگزما(Eczema)، پوست خشک و خس خس کردن از جمله این علائم است.
فهیمیان اضافه کرد: این علائم در کودک ممکن است فقط مربوط به آلرژی غذایی نباشد. بنابراین اگر این علائم بعد از قطع بعضی از مواد غذایی در مدت ۲۴ ساعت کاملاً از بین نرفت، کودک باید مورد توجه و بررسی بیشتر قرار گیرد.
وی گفت: اگر شیرخوار حتی به برنامه غذایی معمولی مادر نیز حساسیت نشان دهد، بهتر است یک یا دو ماده مورد شک، نه بیشتر برای مدت یک تا دو هفته از برنامه غذایی مادر حذف و نتیجه آن بررسی شود.
فهیمیان گفت: بیشترین مواد غذایی که بهصورت آلرژن عمل کرده و در کودکان مشکل ایجاد میکنند، شیر گاو، سویا، پرتقال، گوجه فرنگی، تخم مرغ و بادام زمینی است و یکی از شایعترین نوع حساسیت غذایی، حساسیت به شیر گاو است که در کودکان با علامت بی قراری تظاهر میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.