شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>مطالعه جدید محققان رابطه بین اسیدهای چرب امگا۳ بدست آمده از ماهی و پیشگیری از سرطان را نشان داده است. متخصصان تغذیه بر اهمیت مصرف اسیدهای چرب <Fatty acids>امگا۳ به خاطر فواید متعدد برای سلامت تاکید دارند.
به گزارش شفا آنلاین:هر دو منبع گیاهی و حیوانی این روغن نظیر روغن کریل (نوعی میگو)، روغن ماهی، دانه کتان، دانه چیا، دانه شاهدانه و غیره سرشار از امگا۳ هستند که توانایی مقابله با افسردگی و اضطراب، بهبود سلامت چشم، بهبود سلامت مغز، کاهش خطر بیماری قلبی، مقابله با التهاب، مقابله با بیماریهای خودایمنی، پیشگیری از سرطان، کاهش آسم در کودکان، بهبود سلامت استخوانها و مفاصل، بهبود خواب، و سالمتر کردن پوست را دارا هستند.
حال مطالعه جدید نشان میدهد ماهیهای حاوی اسیدهای چرب اُمگا۳ در پیشگیری از سرطان موثرتر از دانه کتان و سایر روغنها هستند.
طبق یافتههای مطالعه محققان دانشگاه گوئولف در اونتاریو کانادا، امگا۳ دریایی ۸ برابر منابع گیاهی این روغن در پیشگیری از رشد تومور موثرتر هستند.
دیوید ما، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد امگا۳ با هر دو منبع گیاهی و حیوانی دارای نقش حفاظتی در مقابله با سرطان است اما تاثیرگذاری شان با یکدیگر متفاوت است.»
اسیدهای چرب امگا۳ سه نوع هستند: اسید آ-لینولنیک (ALA)، اسید ایکوزاپنتائونیک (EPA) و اسید داکوزاهگزائونیک (DHA).
ALA اسیدچرب با منبع گیاهی است و در دانههای خوراکی نظیر دانه کتان و در روغنهای نظیر سویا، کانولا و شاهدانه یافت میشود.
EPA و DHA در جانداران دریایی نظیر ماهی، جلبک و فیتوپلانکتون ها یافت میشوند.
در این مطالعه، به موشهای مبتلا به نوع تهاجمی سرطان سینه موسوم به HER-۲، انواع مختلف امگا۳ داده شد.
نتایج نشان داد تغذیه موشها با امگا۳ دارای منشاء دریایی موجب کاهش اندازه تومور تا ۶۰ تا ۷۰ درصد و کاهش تعداد تومورها تا ۳۰ درصد شد.
به گفته دکتر ما، «امگا۳ با بازگرداندن ژنهای مرتبط با سیستم ایمنی و توقف مسیر رشد تومور، از سرطان پیشگیری کرده و با آن مقابله مینماید.»
وی تاکید میکند افراد باید برای رسیدن به تاثیر مشابه، هفتهای دو تا سه وعده ماهی مصرف کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.