معاون آموزشی وزارت علوم گفت: طرح حذف مرحله تکمیل ظرفیت در دستور کار شورای سنجش و پذیرش قرار گرفته و قرار است تکمیل ظرفیت حذف شود.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی شریعتی نیاسر صبح امروز در نشستی مطبوعاتی برنامه های معاونت آموزشی وزارت علوم را تشریح کرد.
وی با اشاره به یکپارچه سازی نظام سنجش و پذیرش گفت: نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش در شورای سنجش و پذیرش حضور دارند.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: قرار است برنامه هایی در این شورا مدون و اجرایی شود و بر اساس این طرح، حذف مرحله تکمیل ظرفیت در دستور کار شورای مذکور قرار گرفته و قرار است تکمیل ظرفیت حذف شود.
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: امیدواریم این طرح در شورای سنجش و پذیرش تصویب شود.
تفویض اختیار به دانشگاه ها درباره اجرای آیین نامه های آموزشی
شریعتی نیاسر در ادامه از تفویض اختیار به دانشگاه ها خبر داد و گفت: یکی از برنامه های جدیدی که در معاونت آموزشی وزارت علوم تدوین شده، طرح تفویض اختیار به دانشگاه ها است که امیدواریم تا پایان سال جاری به دانشگاه ها ابلاغ شود که براساس آن بسیاری از آیین نامه های آموزشی در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و کارشناسی به دانشگاه ها واگذار می شود.
وی افزود: به این معنی که دانشگاه هایی که از سوابق بیشتری برخوردارند، این اختیار را خواهند داشت که در بسیاری از آیین نامه های دانشجویی، رأساً تصمیم گیری کنند.
تدوین نظام جامع مهارتی و توسعه کارآفرینی
معاون آموزشی وزارت علوم از تدوین نظام جامع مهارتی خبر داد و گفت: ستاد نظام جامع مهارتی تشکیل شده است و نمایندگانی از دانشگاه علمی – کاربردی، فنی – حرفه ای و سازمان فنی و حرفه ای در این ستاد حضور دارند و ما امیدواریم که بتوانیم طرح یکپارچه سازی آموزش های مهارتی را پیاده کنیم و برنامه ما توجه ویژه به آموزش های مهارتی و توسعه تفکر کارآفرینی است.
تدوین طرح مدیریت منطقه ای آمایش آموزش عالی
وی با اشاره به طرح آمایش آموزش عالی تصریح کرد: در راستای این طرح نظام آموزش عالی کشور به ۱۰ منطقه تقسیم شده است و ما طرح مدیریت منطقه ای را تدوین کرده ایم و امیدواریم به زودی ابلاغ شود. هدف ما از تدوین این طرح تمرکز زدایی از بخش ستادی آموزش عالی است.
شریعتی نیاسر به ساماندهی موسسات آموزش عالی اشاره کرد و افزود: یکی از مواردی که در سند آمایش آموزش عالی آن را پیگیری می کنیم، ساماندهی موسسات آموزش عالی است و ما موسسات را به دو بخش توسعه یافته و در حال توسعه تقسیم کرده ایم. موسسات در حال توسعه مورد حمایت ویژه موسسات توسعه یافته هستند تا به سطح کیفی ارتقاء یابند. طرح ساماندهی موسسات در حال توسعه تدوین یافته و ابلاغ شده است.
وی به ارتقای کیفیت علمی موسسات آموزش عالی اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع از طریق رتبه بندی و تدوین نظام رتبه بندی بومی پیگیری می شود در حال حاضر این نظام تدوین و بومی شده است و ما براساس آن مراکز غیرانتفاعی و دولتی را سطح بندی کرده و گزارش آن را به مراجع بالاتر از جمله شورای اسلامی شدن دانشگاه ها ارائه کردیم.
معاون آموزشی وزیر علوم اظهار داشت: مأموریت گرا کردن موسسات آموزشی یکی از نکات کلیدی و مهم در سند آمایش آموزش عالی است که به جد پیگیری می شود. همه دانشگاه ها باید براساس حوزه تخصصی که دارند فعالیت کنند.
ارتقاء سطح اشتغال پذیری دانشگاهها
وی به ارتقاء سطح اشتغال پذیری در آموزش عالی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ارتقاء سطح اشتغال پذیری نیز یکی دیگر از مواردی است که در سند آمایش آموزش عالی پیگیری می شود.
شریعتی نیاسر با اشاره به مسئله حذف کنکور گفت: ما بر این باوریم که کنکور باید حذف شود ولی حذف آن فرایندی است که باید دستگاه های ذیربط از جمله مجلس، وزارت آموزش و پرورش هماهنگی لازم را در این موضوع داشته باشند.
حذف کنکور مستلزم همکاری با آموزش و پرورش
معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: انتظار ما این است که با همکاری آموزش و پرورش بتوانیم کنکور را برای دیپلمه ها به طور کلی حذف کنیم. در دوره تحصیلات تکمیلی نیز به ویژه دکتری حذف کنکور خیلی راحت تر است. ما در سال ۹۴ این کار را انجام دادیم اما با مصوبه مجلس دوباره از طریق کنکور در مقطع دکتری دانشجو پذیرش کردیم.
شریعتی نیاسر افزود: برای حذف کنکور در مقطع تحصیلی تکمیلی به مصوبه مجلس نیاز داریم. در مقطع کارشناسی نیز قانون حذف کنکور در سال ۱۳۸۶ تصویب شد و قرار بود تا سال ۹۱، کنکور حذف شود منتها ساز و کار حذف کنکور وهماهنگی لازم باید توسط آموزش و پرورش با امتحان کشوری که برگزار می کرد صورت می گرفت که بنا به دلایلی محقق نشد.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: در سال ۹۲ مجلس دوباره مصوبه جدیدی ابلاغ کرد که عملاً طرح حذف کنکور به شکلی که در سال ۸۶ بود، ملغی شد و قرار شد ظرف ۵ سال، ۸۵ درصد پذیرش دانشجویان از طریق سوابق تحصیلی صورت گیرد که تا امسال بیش از ۸۳ درصد پذیرفته شدگان براساس سوابق تحصیلی پذیرش می شوند و در واقع کنکور برای رشته های پرمتقاضی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه هیچ رشته ای در دانشگاه آزاد تعطیل نمی شود، گفت: در خصوص دانشگاه آزاد اتفاق جدیدی رخ نداده است، رشته محل های دانشگاه آزاد بررسی شده، برخی از آنها یک بار پذیرش بوده و برخی نیز به صورت پذیرش قطعی بوده و رشته محل های این دانشگاه به صورت متمرکز براساس مصوبه مجلس توسط سازمان سنجش بررسی شده و به این دانشگاه ابلاغ شده اند. آنچه که در حال حاضر مهم است، حذف مرحله تکمیل ظرفیت است که در دستور کار شورای سنجش و پذیرش قرار گرفته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.