اگر دروس زیست شناسی را به خاطر داشته باشید، حتماً می دانید که DNA به نوعی دفترچه راهنمای بدن بوده و زبان آن با چهار حرف C ،T،A و G نوشته می شود.
همچنین اگر اندکی بیشتر دقت کرده باشید، می دانید که RNA یک کپی از DNA است که برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد اما به جای حرف T، از حرف U استفاده می کند.
تا اینجا ۵ حرف مختلف برای نوشتن اطلاعات در بدن داریم، اما پژوهشگران مؤسسه تحقیقاتی «Scripps» کالیفرنیا در سال ۲۰۱۴ با معرفی دو حرف جدید «Y» و «X» این تعداد را به ۷ رساندند؛ اقدامی که حالا با به کارگیری این حروف جدید در ساختار یک باکتری، امکان انجام پروژه های نامحدودی را فراهم کرده است.
جالب است بدانید که هرکدام از حروف DNA نشانگر مولکول خاصی است که شامل حرف G برای guanine، حرف C برای cytosine، حرف A برای adenine، حرف T برای thymine، و حرف U برای uracil در RNA است که حالا X برای «d5SICSTP» و Y برای «dNaMTP» هم به آنها اضافه شده اند.
باکتری E.coli مبنای ارگانیسم نیمه مصنوعی دانشمندان بوده است
ارگانیسم نیمه مصنوعی دانشمندان که بر مبنای باکتری «E.coli» ساخته شده، به عنوان یک پلتفرم آزمایشی برای توسعه گونه های جدیدی از حیات مورد استفاده قرار می گیرد که کاربردهای مفید بسیاری خواهند داشت؛ مانند باکتری هایی با توانایی پاکسازی آلودگی با سرعت بالا یا سلول های زنده با امکان ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات.
لازم به ذکر است که حروف مورد اشاره برای کدنویسی آمینو اسیدها به کار گرفته می شوند که در واقع بلوک های اصلی سازنده پروتئین و در نتیجه بافت های زنده خواهند بود. البته حروف جدید فعلاً فقط برای نوشتن کدهای کوتاه به کار گفته شده اند و آمینو اسیدهای کوچکی را به وجود آورده اند.
گفتنی است طبق اظهارات دانشمندان، ارگانیسم نیمه مصنوعی حاصل از پژوهش، نخستین نمونه از نوع خود بوده و در آینده موجودات زنده بیشتری از این دست با توانایی هایی فراتر از موجودات زنده تماماً طبیعی توسعه خواهند یافت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.