محققان سوییسی با استفاده از باکتری زنده موفق به ساخت یک جوهر زیست سازگار برای چاپ سه بعدی شده اند. این جوهر تولید مواد بیولوژیکی را که قادر به تجزیه مواد سمی هستند و یا تولید سلولز با خلوص بالا را برای کاربردهای بیوپزشکی، میسر می سازد.
به زودی چیزی وجود نخواهد داشت که نتوان آن را با چاپ سه بعدی تولید کرد، با این وجود مواد مورد نیاز برای این منظور هنوز ‘ماده مرده’ مانند پلاستیک ها یا فلزات هستند.
اکنون گروهی از محققان ETH که یک دانشگاه علوم فناوری، مهندسی و ریاضی در زوریخ در سوییس است، پلتفرم یا سکوی جدیدی برای چاپ سه بعدی ابداع کرده اند که با استفاده از ماده زنده عمل می کند.
این محققان یک جوهر حاوی باکتری ابداع کردند که بسته به گونه باکتری، چاپ مینی کارخانه های بیوشیمیایی را با ویژگی های خاص میسر می سازد.
این سکوی جدید چاپ به طور بالقوه ترکیبات بیشماری ارائه می دهد به طوری که محققان می توانند تا چهار جوهر متفاوت را که حاوی گونه های باکتریایی مختلفی هستند، در غلظت های مختلف برای تولید اشیایی با خواص چندگانه بکار برند.
ساختار این جوهر از یک هیدروژل زیست سازگار تشکیل شده است که خود این هیدروژل ترکیبی از اسید هیالورونیک، مولکول های زنجیره طولانی قند و سیلیسیوم پریژنیک است.
همچنین محققان با مخلوط کردن محیط کشت باکتری در این جوهر، تمام شرایط لازم را برای حیات باکتری در این جوهر فراهم می کنند.
محققان با استفاده از این هیدروژل به عنوان یک پایه می توانند باکتری را با ‘طیفی از ویژگی های’ دلخواه اضافه کنند و سپس هر ساختار سه بعدی را که دوست دارند، چاپ کنند.
محققان می گویند که جوهر جدید آنها کاملا بی خطر است و تمام باکتری های مورد استفاده کاملا بی ضرر و مفید هستند.
آنها بر این باور هستند که جوهر جدید آنها علاوه بر کاربردهای پزشکی و بیوفناوری کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد.
یکی از کاربردهای عملی این جوهر جدید، چاپ سه بعدی یک حسگر حاوی باکتری با قابلیت تشخیص سموم در آب آشامیدنی است. همچنین ایده دیگر می تواند ساخت فیلترهای حاوی باکتری برای استفاده در نشت های خطرناک نفت باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.