مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال وبختیاری از مشاهده پرنده حمایت شده و در معرض انقراض «طرلان»، نخستین بار در تالاب بین المللی گندمان شهرستان بروجن خبر داد.
شهرام احمدی افزود: طرلان از خانواده قرقی ها و از گونه های حمایت شده است که مشاهده این گونه در تالاب گندمان، نشان از وضعیت مناسب و اهمیت این زیستگاه طبیعی دارد.
وی گفت: طرلان بیشتر در نیمه شمالی کشور مشاهده شده و رویت آن در نیمه جنوبی بندرت گزارش شده است.
وی افزود: با آغاز مهاجرت زمستانی پرندگان از مهرماه سال جاری به تالاب های استان، بیش از ۵۰ هزار پرنده مهاجر در تالابهای چهارمحال و بختیاری مشاهده شدند.
احمدی تصریح کرد: این پرندگان در مسیر مهاجرت از سیبری، ترکیه و کشورهای شمالی به سمت خلیج فارس تا آخر فصل زمستان و یخ زدن کامل آب در تالاب های استان لانه گزینی می کنند.
به گزارش ایرنا، طرلان با نام علمی Accipiter gentilis پرنده ای با طول ۴۸ تا ۶۰ سانتیمتر است، در بالای چشم طرلان نوار سفید ممتدی دیده میشود و سطح شکمی اش تقریبا سفید با راه راه عرضی قهوه ای پر رنگ است.
این شکاری زیبا، پرندگان را تعقیب میکند و در این حالت با نهایت چابکی و سرعت به دنبال شکار در ارتفاع کم پرواز میکند. حداکثر سرعت افقی این پرنده ۶۱ کیلومتر بر ساعت اندازه گیری شده است.
طرلان در طول تاریخ از محبوبترین پرندگان شکاری برای بازداری بوده است. نام این پرنده در زبان انگلیسی Goshawk به معنی «قوشِ غاز» است و به توانایی آن در شکار پرندگان بزرگی چون غاز وحشی اشاره دارد.
این پرنده بیشتر خرگوش، قرقاول، کبک و پرندگان آبزی متوسط شکار می کند.
تالاب بینالمللی گندمان با یکهزار و ۷۰ هکتار وسعت، در نزدیکی تالاب بینالمللی چغاخور و فاصله تقریبی۶۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.