منجمان انجمن نجوم سلطنتی بریتانیا به تازگی سیاره گازی غول پیکری را در مدار یک ستاره کوتوله تقریباً خاموش کشف کرده اند که بر اساس نظریات و محاسبات قبلی، نباید وجود داشته باشد.
هر سال در سیاره NGTS-1b معادل ۲٫۶ روز زمینی است
منظومه مورد بحث ۶۰۰ سال نوری با زمین فاصله داشته و در صورت فلکی کبوتر قرار دارد. ستاره منظومه (که نصف جرم خورشید را در اختیار دارد) با نام «NGTS-1» در قالب پروژه NGTS و با استفاده از رصدخانه پارانال در بیابان آتاکامای شیلی کشف شده، و سیاره گازی آن نیز «NGTS-1b» نام گرفته است. حرف «b» در انتهای این اسم یعنی سیاره مذکور نخستین مورد کشف شده در منظومه ستاره ای مورد نظر است.
اما نکته اصلی در کشف اخیر، چالش دانسته های پیشین منجمان است؛ چرا که بر اساس نظریات نجومی در اطراف ستاره های کوتوله، تنها سیارات سنگی کوچک شکل می گیرند و این ستاره ها جرم لازم برای شکل دهی به سیارات غول پیکر گازی را در اختیار ندارند.
جالب است بدانید که سیاره و ستاره مورد بحث بسیار به یکدیگر نزدیک بوده و فاصله آنها تنها ۳ درصد فاصله زمین و خورشید است. به همین خاطر یک دور گردش کامل مدار برای NGTS-1b تنها ۲٫۶ روز زمینی طول می کشد.
لازم به ذکر است که منجمان انجمن نجوم سلطنتی بریتانیا در پروژه NGTS با استفاده از ۱۲ تلسکوپ ۲۰ سانتیمتری، به دنبال اختلالات کوچک در نور ستارگان بودند که به دلیل وجود سیارات به وجود می آیند.
گفتنی است بر اساس اظهارات تیم پژوهشی، ستاره NGTS-1 یکی از انواع پرتعداد کوتوله ها بوده که احتمال کشف سیارات غول آسای مشابه را بیش از پیش افزایش می دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.