به گزارش ایرنا، انبوه باغ های زغال اخته در زیر بلندای صخره های تیز و مرتفع، چشمه ‘وگل’ و نینه رود در کنار بافت سنتی و پوشش محلی و برگزاری آداب و رسوم محلی مردمان روستا و همچنین آب و هوای معتدل، هیر روستایی واقع در بخش الموت غربی را به یکی از مکان های مستعد گردشگری در استان قزوین و ایران تبدیل کرده است.
با وجود طبیعت بکر و زیبایی های کم نظیر و منحصر به فرد این روستا که در دل رشته های کوه های البرز واقع شده است، هنوز بسیاری از قزوینی ها و سایر هموطنان آن را نمی شناسند.
البته سال گذشته همزمان با فصل برداشت ذغال اخته جشن برداشت محصول در هیر، آوازه این روستا را به گوش دوستداران و علاقه مندان به گردشگری روستایی و گردشگران تخصصی، رساند.
گردشگرانی از تهران، کرج، مشهد، اصفهان و شیراز گرفته تا آلمان، اتریش و استرالیا در جشن برداشت محصول زغال اخته در روستای هیر حضور داشتند و از حضور در این روستای زیبا و تاریخی لذت بردند.
همه ساله در اواخر فصل تابستان در فصل برداشت ذغال اخته در هیر و جمع آوری آن بر پشت بام منازل، بام های روستاییان یکپارچه به رنگ سرخ درمی آید و جلوه ای چشم نواز به این روستای زیبا می بخشد و به گردشگران فرصت می دهد تا با صحنه ای منحصر به فرد روبرو بشوند.
بخشدار الموت شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص این روستا گفت: هیر و ۱۶ روستای این بخش که در یک منطقه قرار گرفته اند ۸۵ درصد ذغال اخته کشور را تولید می کنند و از حیث تولید این محصول رتبه نخست ایران را به خود اختصاص داده اند.
اکبر رحمتی با بیان اینکه هیر را باید بزرگترین روستای دارای باغ های ذغال اخته در کشور دانست، افزود: وجود باغ های این محصول با خواص دارویی فراوان در کنار طبعیت کوهستانی بکر و وجود چشمه دل انگیز «وگل » موجب شده تا این روستا جذابیت بسیاری برای گردشگران دوستدار طبیعت داشته باشد.
وی، پوشش محلی و بافت سنتی خانه ها را از دیگر جاذبه های گردشگری هیر که موجب شده مسافران دوستدار طبیعت به این روستا سفر کنند، دانست.
رحمتی با بیان اینکه؛ به منظورمعرفی ذغال اخته الموت غربی و شناساندن ظرفیت های گردشگری هیر در سال گذشته اقدام به برگزاری جشنواره این محصول در این روستا کردیم، افزود: بیش از پنج هزار گردشگر از نقاط مختلف کشور و حتی خارج از کشور در این برنامه بومی و محلی حاضر شدند.
بخشدار الموت غربی گفت: طبیعت گردان با عبور از مسیر روستای هیر و ویار و سپارده به محل تلاقی سه استان قزوین، گیلان و مازندران که از مناطق بکر، دیدنی و زیبای کشور است، می رسند.
بخشدار الموت غربی گفت: امیدواریم با حمایت مسئولان شاهد افزایش زیرساخت های مربوط به گردشگری و بوم گردی در روستاهای این بخش باشیم.
اَلَموت متشکل از قسمت غربی و شرقی از توابع استان قزوین در میان رشتهکوههای البرز واقع شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.