دانشمندان امیدوارند با بازسازی حیات مریخی روی زمین، نشانههایی از میکروبهای باستانی روی سطح سیاره سرخ پیدا کنند. محققان با شبیهسازی حیات میکروبی روی یک محیط کشت مریخی کوچک موفق به کشف فرآیند شیمیاییای شدند که میتواند در جستوجوی حیات بیگانگان به ما کمک کنند. با تجزیهوتحلیل تعاملات میکروبی موجود…
محققان با شبیهسازی حیات میکروبی روی یک محیط کشت مریخی کوچک موفق به کشف فرآیند شیمیاییای شدند که میتواند در جستوجوی حیات بیگانگان به ما کمک کنند. با تجزیهوتحلیل تعاملات میکروبی موجود در محیطهای گسترده و مواد معدنی مختلف موجود روی سطح مریخ، به این نتیجه رسیدند که فعالیتهای متابولیک نشانههای کلیدی از خود برجای میگذارد.
این موضوع نهتنها خبر از وجود حیات فرازمینی میدهد بلکه به گفته محققان میتواند منجر به مأموریتهای بیومعدنی بهمنظور استخراج فلز از مواد معدنی خام موجود روی آستروئیدها یا اجسام دیگر در فضا شود.
در مطالعه جدید، محققان دانشگاه وین به بررسی میکروبی به نام «متالوسفارا سودال» در یک رگولیت شبیهسازیشده، ترکیبی از خاک و خردهسنگ، مریخ پرداختند.
مواد شبیهسازیشده مریخی شامل چندین مواد معدنی از مکانها و زمانهای مختلف در تاریخ این سیاره میشود. میکروب متالوسفارا سودال خاصیت شیمیولوژیک (شیمی-زیستی) دارد؛ بدین معنی که مواد معدنی مانند آهن، سولفور و اورانیوم را متابولیسم (تجزیه) میکند.
وقتیکه این میکروب با مواد شبیهسازیشده مریخی تماس پیدا کرد، دانشمندان دریافتند که این فرآیند اثر واضحی، مانند اثرانگشت، از خود بهجا گذاشته است.
تیم پژوهش با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و طیفسنج آنالیزی موفق شدند با دقت بیشتری ریگولیت شبیهسازیشده مریخ را بررسی کنند. این امر منجر به کسب اطلاعات ارزشمندی درباره فرآیند بیوژئوشیمیایی (زیست زمینشناسی) شد که در سطح سیاره سرخ اتفاق افتاده است.
این یافتهها نشان میدهد که احتمالاً حیات میکروبی باستانی روی سیاره مریخ اثراتی از خود بهجا گذاشته است که شواهد آن هنوز موجود است. همچنین فعالیت متابولیکی متالوسفارا سودال میتواند منجر به ایجاد روشهای نوین بیومعدنی شود
بر اساس گفتههای تیم پژوهشی، انسان میتواند از فلزات استخراجشده از مواد معدنی خام موجود روی آستروئیدها، شهابسنگها و اجسام دیگر استفاده کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.