محققان ناسا در مرکز فضایی گدارد، یک ماده شیمیایی یافتند که قابلیت تشکیل غشای سلولی را در تایتان، بزرگترین قمر زحل دارد.
پیش از این محققان چنین فرضیه پردازی میکردند که اتمسفر تایتان دربر گیرنده اکریلنیتریل است. اما اکنون برای اولین بار توانستند مستقیما این ماده را در اتمسفر تایتان شناسایی کنند. این ماده در زمین برای ساخت فیبرهای مصنوعی و سایر انواع پلیمر و پلاستیک کاربرد دارد. اما در سطح قمر تایتان این ماده قادر است ساختاری پایدار و انعطافپذیر شبیه به غشای دولایه لیپیدی ایجاد کند که غشای اغلب سلولهای زنده را تشکیل میدهد.
اکریلنیتریل در هواکره تایتان کشف شده و غلظت آن ۲٫۸ واحد در میلیارد است. در واقع غلظت این ماده به اندازهای است که به سادگی به سطح قمر میرسد.
محققان معتقدند تایتان بسیاری از اجزای مورد نیاز برای تشکیل حیات را دارد؛ اما شرایط خشن آن امکان ادامه حیات گیاهان و جانوران زمینی را غیر ممکن میسازد.
با وجود این ممکن است نوع خاصی از غشای سلولی که قابلیت بقا در شرایط خشن تایتان را داشته باشد، بتواند از سلولهای زنده در سطح این قمر محافظت کند. محققان معتقدند اکریلنیتریل میتواند چنین غشایی را تشکیل دهد.
وجود غشایی که محیط داخل آن را از محیط خارج مجزا کند به این دلیل دارای اهمیت است که زمینه را برای نگهداری مواد شیمیایی به مدت مورد نیاز برای واکنش با یکدیگر فراهم میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.