حشمت کوشکی در مراسم گرامیداشت هفته ملی مهارت ترویج فرهنگ مهارتآموزی را مهمترین هدف این سازمان برشمرد و عنوان کرد: امروز تمامی مسئولان کشور متفقالقول به این نتیجه رسیدهاند که مهارتآموزی یکی از مؤلفههای حل معضل بیکاری است.
مهارتآموزی با بسیج همگانی به ثمر مینشیند
وی افزود: مهارت آموزی در صورتی به گفتمان بدل میشود که بسیجی همگانی شکل گیرد و در این راستا تقاضامحوری به جای عرضهمحوری از راهکارهای این اداره کل برای گسترش و توسعه مهارتآموزی بوده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید به موضوع مهارتآموزی دانشآموزان در قالب طرح “ایرانمهارت” توجه بسیاری شده است، ادامه داد: این طرح یکی از طرحهای مهم دولت در این زمینه بهشمار میرود که در قالب تفاهمنامه با اداره کل آموزش و پرورش منجر به ۶۰ ساعت مهارت آموزی دانشآموزان متوسطه اول شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در جمع خانواده فنی و حرفهای استان فارس عنوان کرد: بدون آموزشهای فنی و حرفهای زمینه برای افرادی فعالیت و اشتغالزایی افرادی که آموزشهای آکادمیک دیدهاند، به راحتی فراهم نیست.
یدالله رحمانی عنوان کرد: امروزه مهارتآموزی محور دانشگاههای نسل چهارم است، این گونه دانشگاهها تحولگرا و تعاملگرا هستند؛ افزون بر این، دانشگاههای نسل چهارم متناسب با تقاضای بازار فعالیت میکنند و به برنامههای توسعه منطقهای توجهی دارند.
معاون استاندار فارس با بیان اینکه حمایت از آموزشهای فنی و حرفهای از سوی دولت بهمعنای یاریرسانی به رونق تولید است، گفت: آموزشگاهای فنی و حرفهای بهرهوری را افزایش میدهند و از همین رو همه باید در بخش دولتی و خصوصی کمک کنیم که فرمایشات مقام معظم رهبری در سال رونق تولید محقق شود.
فارس رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری در کشور
رحمانی در ادامه ابراز داشت: استان فارس با گسترش مهارتهای فنی و حرفهای باعث کاهش نرخ بیکاری در دولت تدبیر و امید شده است؛ بدینمعنا که نرخ بیکاری در این استان در سال ۹۷ به ۹. ۸ و در بهار ۹۸ به ۷ درصد رسیده است که این استان را پس از همدان در رتبه دوم کشور قرار داده است.
وی افزود: گرچه رتبه فارس در این زمینه ارتقا یافته است، این آمار مطلوب نیست و باید همدلیها ادامه یابد تا به نرخ بیکاری طبیعی که حدود ۵ درصد است، برسیم.
معاون استاندار فارس با اشاره به بهبود شاخصهای فضای کسب و کار خاطرنشان کرد: استان فارس در این زمینه طی سه سال اخیر در رتبه یک تا ۵ در نوسان بوده است که نشان میدهد دولت فضا را برای جلب و جذب سرمایهگذاری فراهم میکند و در جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی موفق بوده است.
مسعود رضایی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین با انتقاد از رواج مدرکگرایی در بین خانوادهها عنوان کرد: این گرایش نشان میدهد تاکنون به آنچه در این زمینه شعار میدادهایم عمل نکردهایم و جوانان ما امروز پس از فراغت از تحصیل کوچکترین مهارت فنی و حرفهای را نمیشناسند و این مساله نشان میدهد که باید در سیستم آموزشی خود تجدیدنظر کنیم.
وی با بیان اینکه در زمانه کنونی مهارتآموزی به معنای سواد است، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم فرزندان ما آیندهسازان این کشور باشند، باید به سوی نهادینهکردن آموزش فنی و حرفهای گام برداریم و در این راستا اگر هزینه دولتها برای ایجاد دانشگاه صرف ایجاد آموزشگاه فنی و حرفهای شود، مفید فایده تر است.
۳۱ تیر تا ششم مردادماه با عنوان هفته ملی مهارت نامیده میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.