طراحی و ساخت یک سامانه دارورسانی با تلاش محققان دانشگاه اصفهان با موفقیت انجام شد؛ این سامانه مدیریت زمان و مکان را هنگام تزریق دارو انجام میدهد.
محققان در دانشگاه اصفهان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی موفق به طراحی و ساخت نانو سیستم برای دارو رسانی به بافتهای مختلف شدند.
یکی از مشکلات در هنگام تزریق دارو برای کنترل بیماری این است که سلول سالم و بیمار هر دو هدف قرار میگیرند، این موضوع مشکلاتی همچون آسیب به «دی ان ای» سلول سالم را به همراه دارد، برای جلوگیری از بروز این مشکل این محققان سامانه دارو رسانی را طراحی کردند که در آن مدیریت زمان و مکان هنگام تزریق دارو انجام میشود، بدین معنا که بافتی که باید دارو روی آن آزاد شود مشخص است.
مرضیه سمیعی فروشانی مجری این طرح پژوهشی عنوان کرد: نانو هیبرید گرافن سامانهای است که موفق به ساخت آن شدیم، پلتفرم اصلی در این طرح گرافن است که همزمان روی آن دو عامل تشخیص و دارو قرار میگیرد، دلیل انتخاب گرافن، زیستسازشپذیری آن است، گرافن برای بدن سمیتی ایجاد نمیکند و حامل مناسبی برای دارو است.
وی بیان کرد: همچنین ساختار بسیار نازک گرافن اکسید میتواند محبوس شدن عوامل تمایز MRI را داخل سلولها آسان کرده و نیمهعمر آنها را داخل بدن موجودات زنده افزایش دهد.
وی ادامه داد: این نانوسامانه همزمان دارای عملکرد تشخیصی و درمانی است و میتواند برای ردیابی پیشرفت غدد بدخیم و همینطور برای درمان بهکار رود، بنابراین در دومین مرحله این تحقیق استفاده از این نانوهیبرید برای تثبیت داروهای ضدسرطان از طریق برهمکنشهای کووالانسی و غیرکووالانسی برای کاربرد در سامانههای آزادسازی دارو بررسی شد.
سمیعی همچنین عنوان کرد: طراحی این سامانه با موفقیت تستهای آزمایشگاهی را پشت سر گذاشته و آماده تست در فاز حیوانی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.