داوود میرشکار در گردهمایی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان در حوزه فضایی در ساختمان صندوق ملی نوآوری و شکوفایی با اشاره به بهرهبرداری از دانش سنجش از دور در پایش و حفاظت از محیط زیست دریایی و همچنین ارائه نیازهای سازمان حفاظت محیطزیست در این خصوص، اظهار داشت: سنجش از دور به دلیل سهولت دسترسی به دادهها و به روز بودن حائز اهمیت است.
وی در توضیح مواردی که سنجش از دور در پایش آنها مؤثر است گفت: سنجش از دور از نحوه گسترش مواد رسوبی معلق در دریاها و رودخانهها، پایش و شناسایی زیستگاههای بستر دریا مانند آبسنگهای مرجانی و شناسایی زیستگاههای ساحلی، بسترهای حرا، شورهزارها، علفزارها، جزایر و شبه جزایر و کویرهای ساحلی که خدمات اکوسیستمی به کشور میدهند، در پایش و حفاظت آنها مؤثر است.
مدیر کل زیستبوم دریایی افزود: دستکاری بشر خورها و جنگلهای حراء که مکان زندگی بسیاری از گونههای جانوری و گیاهی است را مورد تهدید قرار داده است. بخشی از این جنگلها از بین رفتهاند که البته با انجام یک سری اقدامات در برخی مناطق احیاء شدهاند.
میر شکار تصریح کرد: نیاز است با استفاده از سنجش از دور و پهپادها مناطقی که مستعد کاشت درخت حراء هستند، شناسایی شوند.
وی با اشاره به سایر موارد استفاده از سنجش از دور گفت: پایش و سرشماری گونههای دریایی، انواع ماهیان، لاکپشت ها و پستانداران دریایی و شناخت زیستگاهها و منبع تغذیهای و تولید مثل آنها، ردیابی ماهوارهای مسیر تردد جانوران و شناسایی آلودگی دریا، شوری و کروفیلها از دیگر موارد استفاده از این فناوری در بخش دریایی است.
میرشکار اضافه کرد: پایش و تعیین وسعت پدیدههای طبیعی که گونههای اقتصادی و در معرض انقراض را تهدید میکند نیز کاربرد دارد، به عنوان مثال فیتوپلانکتون ها که در شرایط مناسب با مصرف اکسیژن رشد میکنند و موجب بروز پدیده کشند قرمز می شوند، بسیاری از گونههای جانوری آبزی را از بین میبرند، البته برخی از این کشندها برای انسان نیز مسمومیت ایجاد میکنند.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست ادامه داد: موضوع پرورش ماهی در قفس و در دریا نیز برای مقابله با پدیده کشند قرمز مطرح است، مدیریت این پدیده و افزایش ناگهانی آن نیز بسیار مهم است
زیرا در سال ۸۷ کشند قرمز بسیار عظیمی در خلیج فارس داشتیم که باعث نابودی بسیاری از آبزیان شد.
میرشکار عنوان کرد: شناسایی توفانهای دریایی، لکههای آلوده نفتی، کنترل آنها و همچنین شناسایی خروجی پساب کارخانهها و ردیابی کانونهای آلودگی در مناطق ساحلی سایر موضوعات مهمی است که برای مدیریت آنها به همکاری با استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان نیاز داریم.
مدیر کل زیست بومهای دریایی سازمان محیط زیست گفت: شناخت تخلفات و بررسی مناطق تالابی کشور، کنترل سطوح آبگرفتگی خشکی و ریز گردها، تغییرات خط ساحلی و ایجاد جزایر مصنوعی و توسعه ساخت و ساز ساحلی و خشک شدن دریا نیز با تصاویر ماهوارهای با سرعت زمان بیشتری حل و رسیدگی میشود.
میر شکار اظهار داشت: شناسایی تجمع زبالههای دریایی به ویژه پلاستیکی و فرهنگسازی برای کاهش تولید زباله، رصد مسیر مأموریتها، انتقال اطلاعات و اعلام هشدار به صورت لحظهای، پایش جنگلها در مناطق چهارگانه و کنترل آتشسوزیها از دیگر موارد مهمی است که با استفاده از سنجش از دور و کمک استارتاپها میتوانیم تصمیم درست و به موقعی در مورد آنها اتخاذ کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.