به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، زمین در گذشته یک زندگی پرهیاهو داشته و تصور روشنی از روزهای نخستین آن بسیار دشوار است اما مطالعه جدید محققان دانشگاه «آدلاید» احتمال اینکه قارهها زودتر از آنچه که ما تصور میکنیم به وجود آمدهاند، را افزایش میدهد.
براساس گزارش «نیواطلس»، به طور کلی دانشمندان تصور میکردند که اکثر پوسته قارهای حدود ۲٫۵ تا ۳ میلیارد سال پیش تشکیل شدهاند اما این مطالعه نشان داد که این خشکیهای سنگی از قارههای بزرگی که بعدها بر اثر حرکات تکتونیکی تخریب یا ذوب شدند، قدیمیتر هستند. این سنگهای قدیمی میتوانند قدمتی ۴ میلیارد ساله داشته باشند، یعنی درست پس از تولد زمین در ۴٫۵ میلیارد سال پیش.
این تیم تحقیقاتی با بررسی ۷۵ هزار و ۸۰۰ نمونه سنگهای آذرینی که از کشورهای مختلف جمعآوری شده بود، به این نتیجه رسید. همچنین پژوهشگران از برآوردهای سنی و رادیواکتیویته فعلی این سنگها استفاده کردند و مدلی از رادیواکتیویته ۴ میلیارد سال گذشته را ساختند.
«دریک هاستروک» یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: تمام صخرهها حاوی رادیواکتیویته طبیعی هستند که گرما را تولید و درجه حرارت پوسته را افزایش میدهند. همچنین این صخرهها که معمولا با پوسته قارهای در ارتباط هستند رادیواکتیویته بالاتری نسبت به صخرههای دریایی دارند.
وی افزود: اگر مدل ما صحیح باشد، برخی تصورات کنونی ما از سیر تکاملی فیزیکی و شیمیایی زمین نیاز به اصلاحاتی دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.