آن گروه از پزشکان عمومی که ارتباط استخدامی، قراردادی و طرحی با دانشگاه های علوم پزشکی کشور داشته و اکنون به عنوان پزشک خانواده در نظام سلامت فعلی کشور اشتغال دارند، از اصلی ترین گروه های هدف در برگزاری دوره پودمانی مجازی پزشکی است.
همچنین گروهی از پزشکان عمومی که ارتباط استخدامی و قراردادی با دانشگاه های علوم پزشکی کشور دارند و در حال حاضر به عنوان پزشک خانواده در نظام سلامت فعلی کشور شاغل نیستند نیز امکان شرکت در این دوره را دارند.
سومین گروه هدف این طرح، پزشکان عمومی هستند که رابطه استخدامی و قراردادی با دانشگاه های علوم پزشکی کشور ندارند و به عنوان داوطلب آزاد می توانند در این دوره ثبت نام کنند.
دوره پودمانی مجازی پزشکی خانواده با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مجازی و معاونت های آموزشی و بهداشت وزارت بهداشت ویژه سه گروه هدف برگزار می شود.
نخستین فراخوان ثبت نام و پذیرش دوره پودمانی مجازی پزشکی خانواده در خرداد ماه سال جاری به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد. پزشکان عمومی و پزشکان خانواده شاغل در معاونت های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی کشور می توانند با هماهنگی دانشگاه محل خدمت خود در این دوره شرکت کنند.
بر اساس تفاهم نامه معاون آموزشی و معاون بهداشت وزارت بهداشت بخش نظری آموزش ها از طریق دانشگاه علوم پزشکی مجازی ارائه میشود و آموزشهای در عرصه نیز در مراکز خدمات جامع سلامت با هماهنگی حوزه معاونت بهداشت اجرا می شود.
** پزشکان خانواده؛ اولویت برگزاری دوره پودمان مجازی پزشکی خانواده
سید ناصر استاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی مجازی در باره اجرای این طرح گفت: پزشکان خانواده نقش مهمی را به عنوان دروازه ورود به مابقی نظام خدمات ایفا می کنند و به همین سبب این گروه از همکاران، نقش اساسی بر پیامد و هزینه های سلامت دارند. اولویت این دانشگاه نیز برگزاری دوره پودمانی پزشکی خانواده و توانمندسازی پزشکان عمومی است.
به بیان وی، پزشکان خانواده مسئولیت دارند خدمات سلامت را در محدوده بسته ای تعریف شده (بسته خدمت)، بدون تبعیض سنی، جنسی، ویژگی های اقتصادی و اجتماعی و ریسک بیماری، در اختیار فرد، خانواده، جمعیت و جامعه تحت پوشش خود قرار دهند. به عبارتی دیگر، این گروه از متخصصین در سطح اول ارائه خدمات، مراقبت های سلامت را به صورت جامع و پیوسته به افراد، خانواده و جامعه تحت پوشش ارائه میکنند.
وی همچنین عنوان کرد: بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه، طراحی و اجرای یک برنامه به سمت برنامه اصلی تخصصی پزشکی خانواده و با تأکید بر نقشهای مورد انتظار پزشکان خانواده و بسته های خدمات سلامتی در دستور کار مسئولین وزارت بهداشت قرار گرفت و مقرر شد تا با توجه به تجارب ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی مجازی در زمینه بسط و ارائه آموزشهای مجازی در کشور، این مرکز نسبت به برگزاری این دوره پودمانی به صورت ترکیبی برای سه گروه هدف با همکاری معاونت بهداشت و آموزشی وزارت متبوع اقدام کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مجازی عنوان کرد: پزشک خانواده یک اولویت اساسی در جمهوری اسلامی ایران است و توانمند سازی سنگ بنای دستیابی به این اولویت است. امیدواریم با اجرای برنامه میانبر پزشکی خانواده مهارت هایی اساسی و ضروری برای پزشکان عمومی و همچنین زیرساخت های برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع بیش از پیش فراهم شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.