کربوهیدراتهای نشاستهای نظیر برنج سفید، ماکارونی، سیب زمینی، نان و غلات امروزه بخش مهمی از رژیم غذایی ما را تشکیل میدهند. حال شواهد جدیدی به دست آمده که نشان میدهد انسانهای اولیه نیز به نوبه خود از این مواد، تغذیه میکردهاند.
پژوهشگران دانشگاه ویتز آفریقای جنوبی درضمن تحقیقات جدید خود به شواهدی دست یافتند که نشان میدهد انسانها از صدها هزار سال قبل از نشاسته موجود در گیاهان در پخت و پز و خوراک خود استفاده میکردند.
این مطالعه به عنوان بخشی از تحقیقات چند زمینهای در مورد نقش گیاهان و آتش در زندگی جوامع دوره میان سنگی و براساس خرده غذاهای کشف شده از آتشدانهای موجود در غار «کلاسیس ریور» (Klasies River) واقع در آفریقای جنوبی، انجام شد.
سینتیا لاربی مولف ارشد این پژوهش از دپارتمان باستانشناسی دانشگاه کمبریج در این باره میگوید: «نتایج بررسیهای ما نشان داد که از این آتشدانهای کوچک برای پختن غذا استفاده میشده است و به طور قطع از ۱۲۰ هزار تا ۶۵ هزار سال قبل، ریشه و تکمههای حاوی نشاسته بخشی از رژیم غذایی آنها (انسانهای اولیه) بودهاند. (به عبارت دیگر) با وجود ایجاد تغییرات در راهبردهای شکار و فناوری به کار رفته در ابزارهای سنگی، آنها همچنان ریشه و غده گیاهان میپختند.»
سارا ورز (Sarah Wurz) از مرکز مطالعات جغرافیا، باستانشناسی و زیستمحیطی دانشگاه ویتواترزرند (Witwatersrand) ژوهانسبورگ، نیز دراین باره میگوید: «نتایج تحقیق مذکور نشان داد که انسانهای اولیه رژیم غذایی متوازنی را دنبال میکردند و نابغه های اکولوژیکی بودند که توانستند به طور هوشمندانه از محیط پیرامون خود برای به دست آوردند، غذای مناسب و چه بسا دارو، استفاده کنند.»
این جوامع با ترکیب ریشه و غدههای پخته شده به عنوان ماده اصلی با پروتئین و چربی به دست آمده از حلزونهای صدفدار، ماهیها و جانوران کوچک و بزرگی که در آن زمان و مکان خاص میزیستند، در حدود ۱۲۰ هزار سال پیش هوش اکولوژیکی فوقالعادهای را از خود نشان داده و توانستند به طور بهینه خود را با محیط پیرامون خود تطبیق دهند.
به گفته دکتر لاربی، «شواهد به دست آمده از غار کلاسیس ریور که شامل چندین تکه جمجمه انسان و دو تکه آرواره میشود که به ۱۲۰ هزار سال تعلق دارند، نشان میدهد انسانهایی که در آن زمان زندگی میکردند شباهت زیادی به انسانهای امروزی داشتند با این تفاوت که تا حدودی قدرتمندتر بودند.»
نتایج این مطالعه جدید این تیم باستانشناسان بین المللی، در مجله Human Evolution منتشر شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.