استفاده همه گروههای غذایی در ایام امتحانات تاکید می شود و هیچیک از وعدههای غذایی و یا میان وعدهها نباید در ایام امتحانات حذف شود.
حذف یکی از وعدههای غذایی یعنی حذف بخشی از مواد مغذی مورد نیاز بدن که این امر موجب کاهش کارایی مغز میشود. بطور مثال ویتامینهای B1 و یا ریبوفلاوین تأثیر بسیاری در بهبود کارایی مغز دارند و این ویتامینها باید از طریق مصرف مقدار مناسب نان و غلات و گوشت و لبینات تأمین شوند.
برخی خانوادهها دانش آموزان را یکجانشین کرده و به آنها انواع خوراکیها را میدهند که انرژی بالایی برای درس خواندن داشته باشند،در همین راستا در پایان امتحانات عمدتاً با افزایش وزن دانش آموزان مواجه هستیم که خوب نیست.
نکته اصلی در بحث تغذیه دانش آموزان استفاده مناسب از مواد مغذی و نه صرفاً مواد انرژیزا است، بطور مثال شیر شش ماده غذایی آب، قند، ویتامینها، مواد معدنی، کربوهیدرات و چربی را در خود دارد، اما مصرف شکر تنها یک ماده غذایی داشته و بنابراین نمیتواند گزینه خوبی برای قرار گیری در برنامه غذایی دانش آموزان باشد.
با توجه به همزمانی امتحانات برخی دانش آموزان با ایام ماه مبارک رمضان توصیه میشود دانش آموزان روزهدار حتماً هر سه وعده افطار (معادل صبحانه)، شام و سحر (معادل وعده ناهار) را در برنامه غذایی خود لحاظ کنند.
متأسفانه برخی دانش آموزان به دلیل استرس یا کمبود وقت برخی وعدههای اصلی یا میان وعدهها را حذف میکنند که این امر موجب افت کارایی مغز میشود.
صرف وعده سحری برای دانش آموزان روزه دار تاکیدمی شود و توصیه میشود در این وعده از مصرف غذاهای پرچرب و پرنمک خودداری شده و به مقداری کافی آب نوشیده شود.
مصرف میوه و سبزیجات در این وعده غذایی صرف شود زیرا ۹۰ درصد این خوراکیها از آب تشکیل شده و با مصرف آن آب بدن در طول روز تأمین میشود.
در شبهای امتحان هم نباید غذای سنگین و پرچرب و پرنمک استفاده شود، چون این امر موجب مشکلات دستگاه گوارش میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.