معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما در ایران در صدد هستیم تا با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از یک هزار و ۲۰۰ گونه زیستی که در حال انقراض است نگهداری کنیم.
«کاظم خاوازی» در حاشیه همایش جهانی تنوع زیستی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در جمع خبرنگاران بیان کرد: بیست و پنجمین دوره تنوع زیستی در دنیا در حال برگزاری است و از سال ۱۳۹۳ بنیان این کار گذاشته شد.
وی با اشاره به اینکه ایران با تصمیم مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۷۵ به این کنوانسیون پیوسته است، گفت: براساس مصوبه هیات وزیران برای نخستین بار دبیرخانه کنوانسیون زیستی کشور به وزارت جهادکشاورزی تعلق گرفته است.
خاوازی به استقرار این دبیرخانه در وزارت جهاد کشاورزی اشاره و بیان کرد: وظیفه اصلی این کنوانسیون استفاده از تمامی تشکل ها، بخش های مردمی کشور، ظرفیت های موجود در وزارتخانه ها، دستگاه های نظارتی و قوه قضائیه برای قرار گرفتن تمام امکانات کشور در اختیار تنوع زیستی کشور است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در این راستا وزارت جهاد کشاورزی به دلیل ماموریت ها و یا تکالیف قانونی که برعهده داشته از بخش های مربوطه به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی عبور کرده است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه بزرگترین بانک بذر خاورمیانه در داخل این مجموعه قرار دارد، گفت: از این بانک که تحت عنوان بانک ژن است و منابع زراعی کشور در آن قرار دارد نگهداری می شود.
خاوازی با اشاره به اینکه بزرگترین بانک بذر گیاهان مرتعی و جنگلی در داخل موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع قرار دارد، افزود: پایش گونه ها و انواع موجودات به خصوص موجودات گیاهی در موسسه ما پیگیری می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در دو سال گذشته حداقل۹۷۰ گونه به این بانک اضافه شده است که در همین دو سال گذشته تعداد یک هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در حال انقراض مورد پایش و ارزیابی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهایی است که تسلط کامل به فلور گیاهی خود دارد، افزود: ۱۴۹ فلور گیاهان جنگلی و مرتعی ایران توسط وزات جهاد کشاورزی چاپ شده است که با چاپ آخرین نسخه اش بیش از ۹۰ گونه گیاهی که در داخل کشور وجود دارند شناسایی شدند.
به گفته خاوازی، در بزرگترین بانک و موزه حشرات کشاورزی بالغ بر چهار میلیون حشره وجود دارد در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی نگهداری می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: امیدواریم از طریق مشارکت مردم، ارتقای دانش و آگاهی مردم توسط تمام دست اندرکاران مانند صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت آموزش و پرورش بتوانیم تنوع زیستی را که یک هویت بزرگ از سوی خداوند متعال است را به درجات عالی برسانیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد گونه های زیستی در حال انقراض گفت: چیزی که در مجامع درخصوص گونه های در حال انقراض بحث می شود گونه های گیاهی و جانوری هستند که با چشم دیده می شوند، در حالی که این تنوع گیاهی بسیار بزرگ تر است و ۲۵درصد از تنوعی که در منابع ذکر می شود در خاک وجود دارد و دیده نمی شوند بنابراین اعدادی که گفته می شود اعداد دقیقی نیست و تسلط بشر به این موضوع بسیار کم است.
معاون وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه جزیره ای عمل کردن سازمان ها تا چه میزان به تنوع زیستی کشور آسیب رسانده است و چه اقدامی برای یکپارچه سازی سازمان ها برای حفاظت بیشتر از تنوع زیستی انجام شده است، گفت: یکی از اتفاق مثبتی که در کشور رخ داد، تصویب قانون حفاظت از بهره برداری از منابع کشور بود که تکلیف کرده تا تمام دستگاه ها بایکدیگر همکاری نزدیک داشته باشند و وزارتخانه هایی مانند وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از امور زیست موظفند تا آیین نامه های اجرایی را با هماهنگی کامل یکدیگر بنویسند که این کار اکنون در حال انجام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همه در حال تلاش هستند تا شاهد اتفاقات خوبی درکشور باشیم و به نظر می رسد که دبیرخانه هم نقش زیادی را در مشارکت گیری گروه های مختلف خواهد داشت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.