به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند این احتمال وجود دارد که برخورد نوعی سیارک با ابعاد کره مریخ به کره زمین در زمانی که کره زمین تازه تشکیل شده بود است، علت پیدایش کره ماه باشد.
بنا بر این مطالعه جدید دانشمندان این فرض جدید را مطرح کرده اند که کره ماه ممکن است از ماگمای خارج شده از کره زمین تازه متولد شده به فضا در اثر برخورد سیارکی به ابعاد کره مریخ با آن ایجاد شده باشد.
مطالعههای دانشمندان نشان میدهد کره زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شده است، این مطالعهها همچنین نشان میدهند کره ماه مدت زمان کوتاهی پس از تشکیل زمین ایجاد شده است.
در سه دهه گذشته فرضیههای مختلفی درباره علت شکل گیری کره زمین مطرح شده است از جمله اینکه کره ماه حاصل تصادف و برخورد سیاره زمین با یک سیاره دیگر بوده است.
در طول این سالها چگونگی شکل گیری کره ماه با توجه به ابعاد بزرگ آن یکی از چالشهای پیش روی محققان بوده است.
مطالعه بر روی نمونه سنگهای به دست آمده از کره ماه که در طول ماموریتهای آپولو جمع آوری شده است نشان میدهد درصد زیادی از مواد موجود در سنگهای کره ماه مشابه کره زمین هستند که نشان میدهد منشا ماه از کره زمین است.
در ادامه بررسیها دانشمندان دریافتند به احتمال زیاد شکل گیری کره ماه حاصل برخود بسیار شدید یک سیارک با کره زمین و اقیانوس مایع ماگمای موجود در آن بوده است و موادی که از زمین خارج شده با ورود به فضا به جسمی جامد تبدیل شده و به تدریج شکل کروی به خود گرفته است.
محققان فرضیه جدید خود درباره شکل گیری کره ماه با استفاده از مواد موجود در ماگمای کره زمین را با استفاده از مدلهای رایانهای شبیه سازی کرده اند و نتیجههای منحصربه فردی به دست آورده اند.
مدل شبیه سازی نشان میدهد مقدار ماگمای خارج شده از کره زمین قابل مقایسه با جرم جاری کره ماه است و در زمان تصادف مقدار زیادی ماگما از زمین خارج شده است.
به گفته محققان اقیانوس ماگما یکی از اصلیترین مواد درفضا برای شکل گیری سیاره هاست، زیرا حالتی مایع دارد، این یافتهها نشان میدهند که چرا شباهتهای فراوان بین زمین و کره ماه وجود دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.