۱۲ میلیون هکتار از جنگلهای استوایی در سال ۲۰۱۸ نابود شد و قطع درختان و سوزاندن غیر قانونی جنگلها از عوامل اصلی نابودی این منبع عظیم جذب گاز دیاکسید کربن و کاهش جهانگرمایی محسوب میشود.
پروژه ‘دیدهبان جهانی جنگل’ (GFW) در پژوهشی که نتایج آن بهتازگی منتشر شده از نابودی جنگلهای استوایی بارانخیز در سال گذشته در مساحتی به وسعت انگلستان خبر داده است.
تارنمای دویچه وله در گزارش خود آورده است؛ بر اساس پژوهش این پروژه، در مجموع ۱۲ میلیون هکتار از جنگلهای استوایی در سال ۲۰۱۸ از دست رفته است.
این بررسی مطالعاتی از نابودی رو به فزونی جنگلها خبر داده است. در هر دقیقه در سراسر دنیا مناطق جنگلی به وسعت ۳۰ زمین فوتبال از دست میرود.
این سومین رکورد ثبتشده جنگلزدایی از زمان ثبت آمار جهانی جنگلها از طریق تصاویر ماهوارهای است. با این حال این آمار نسبت به آمار مشابه در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۶ کاهش نشان میدهد.
حدود یک سوم از جنگلهای نابودشده در سال ۲۰۱۸ از جنگلهای بارانی بکر محسوب میشدند که جنگلهای آمازون یکی از مهمترین آنهاست.
در این مناطق درختهایی یافت میشود که عمرشان به صدها و حتی هزاران سال میرسد.
بیشترین جنگلزدایی و نابودی درختان در سال گذشته در برزیل، مالزی و ماداگاسکار اتفاق افتاد.
بخشی از این نابودی به دلیل جنگلسوزی است. اما علت اصلی را باید در بریدن درختان توسط زمینخواران برای افزایش زمینهای کشاورزی و دامداری جستجو کرد.
همچنین آنچه بیش از هر چیز مایه نگرانی است نابودی مناطق جمعیتهای بومی است که برای سالها از جنگلزدایی در امان بودند.
این پژوهش نشان می دهد، در سال گذشته برزیل سرآمد جنگلزدایی در جهان بود.
این درحالیست که در اندونزی که زمانی در کنار برزیل بیشترین جنگلزدایی جهان صورت میگرفت به دلیل سیاستهای حفاظتی دولت این کشور از سال ۲۰۰۳ به این طرف نابودی جنگلهای طبیعی به کمترین حد خود رسیده است.
‘دیدهبان جهانی جنگل’ میگوید، دادههای خود را از دانشگاه مریلند و سنجش تصاویر ماهوارهای دریافت کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.