مدیرکل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: دانشگاهها در سال ۱۳۹۷ ۲۰۰هزار درخت در ۳۰۰ هکتار زمین را گاشتند.
منصور غلامی در شورای مدیریت سبز ستاد این وزارتخانه با اشاره به لزوم ورود آموزش عالی به بحث مدیریت سبز، خاطرنشان کرد: وزارت علوم در سالهای اخیر برنامهریزیهایی برای صرفهجویی در مصرف خود داشته است. بخش کمی از این برنامهریزیها مربوط به تأمین بودجه بوده است. مهمترین دلیل ما برای این اقدام، الگو قرار گرفتن این وزارتخانه و ورود به یک دغدغه مهم ملی است.
وی برخی راهکارهای عملیاتی که می تواند در وزارت علوم و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مورد توجه قرار گیرد را مطرح و تاکید کرد: از جمله اقداماتی که میتوان در دستور کار قرار داد، این است که در رستوران دانشگاهها و خوابگاهها دستگاه تصفیه آب با مصرف بهینه برق تعبیه شود و استفاده از آب در ظرفهای پلاستیکی را به مرور با الگوهای بهداشتی و جایگزین محدود کرد. از سوی دیگر میتوان در دانشگاه ها، ماشین های ظرفشویی برای شستوشوی لیوانها و بشقابهای غیرپلاستیکی در نظر گرفت و از این طریق نیاز به استفاده از ظرفهای پلاستیکی را به تدریج کاهش داد.
بر اساس گزارش وزارت علوم ، غلامی با بیان اینکه دومین همایش بینالمللی دانشگاه سبز را پیش رو داریم، افزود: یکی از نیازهای این همایش در هر دورهای که برگزار میشود، بازبینی شاخصهای معرفی افراد و دانشگاه های برتر است. علاوه بر معرفی دانشگاههای برتر بایستی مدلهایی نیز برای بخش کارمندی و اعضای هیئت علمی تدوین شود تا اهداف مورد نظر دانشگاه سبز در همه وجوه و زیرمجموعه های آموزش عالی گسترش داشته باشد.
محمد تقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز در این نشست با اشاره به میزان صرفهجویی دانشگاهها، اظهار داشت: ۱۰ دانشگاه برتر کشور از منظر ردهبندی تراز سبز مشخص شده است. از جمله اقدامات صورت گرفته و در دست اقدام در ستاد مدیریت سبز میتوان به مقدمات برگزاری جلسهای با شهردار تهران درخصوص دانشگاههای مستقر در تهران و انتقال تجربیات به شهرداری، تهیه گزارش عملکرد دانشگاه ها، تهیه گزارش تلویزیونی در خصوص دانشگاه سبز و برگزاری جلساتی با مسئولان حوزههای مختلف محیطزیستی، دانشگاهی و سیاستگذاری اشاره کرد.
در ادامه جمشید اسماعیلی، مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت علوم اظهار داشت: بیش از یک سال است که اقدامات لازم برای برگزاری دومین همایش بینالمللی دانشگاه سبز در حال انجام است. حدود ۸۰ مقاله برای این کنفرانس ارسال شده که ۳۸ مقاله آن تایید شده است. در این همایش بینالمللی ۱۸ پنل برگزار خواهد شد و ۱۰ مهمان خارجی نیز در آن حضور خواهند داشت. انتظار ما این است که حدود ۶۰۰ شرکت کننده در این همایش حضور داشته باشند.
وی گفت: قرار شد هر دانشگاه یک درصد از بودجه خود را به این بخش اختصاص دهد که میزان بودجه اختصاص یافته برای این بخش در سال ۹۷ در مجموع ۲۰ میلیارد بوده است.
به گفته این مسئول وزارت علوم، در سال گذشته حدود ۱۰ درصد در مصرف آب و ۳۳ درصد در مصرف گاز صرفهجویی داشتهایم. از جمله ۱۰ دانشگاه برتر کشور در زمینه دانشگاه سبز میتوان به دانشگاههای اصفهان، شهید مدنی آذربایجان شرقی، کاشان، زنجان، بوعلی سینای همدان، تبریز، تربیت مدرس، فردوسی مشهد و دانشگاه تهران اشاره کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.