به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج عبداللهی، دانشیار گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در آستانه برگزاری سومین کنگره بین المللی و سیامین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران اظهار کرد: این کنگره بیست و دوم تا بیست و چهارم خرداد ماه سال جاری در برج میلاد با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار میشود که جدیدترین دستاوردهای علمی در آن مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد.
وی افزود: انتقال تجربیات و ارائه آخرین دستاوردهای علمی مرتبط با فیزیوتراپی هدف اصلی برگزاری این کنگره خواهد بود و شعار امسال کنگره، کاهش درد، بازیابی عملکرد و حفظ کیفیت زندگی است.
دبیر علمی سیامین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران ادامه داد: مقالات متعددی از متخصصان داخلی و خارجی در این کنگره در قالب سخنرانی، پوستر، میزگرد و کارگاههای آموزشی ارائه میشود.
عبداللهی در مورد محورهای این کنگره گفت: درمانهای دستی و تمرین درمانی، فیزیوتراپی ورزشی، فیزیوتراپی اختلالات کف لگن و فیزیوتراپی اختلالات اسکلتی عضلانی، سالمندان و کودکان از جمله مباحث مورد بحث است همچنین فیزیوتراپی در بیماریهای مغز و اعصاب و بیماریهای قلبی تنفسی، تحریک الکتریکی مغز و اخلاق حرفهای نیز از دیگر محورهای این کنگره به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه در این کنگره حدود ۶۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۰۰ مقاله به صورت پوستر ارایه خواهند شد، گفت: همه مقاطع فیزیوتراپی، متخصصین مغز و اعصاب، پزشکان عمومی، طب فیزیکی، ارتوپدی همچنین سایر رشتههای مرتبط همچون کار درمانی، ارتوپدی فنی و پرستاری میتوانند از مباحث مورد ارائه در این کنگره و امتیاز بازآموزی آن بهرهمند شوند.
کاهش سن ابتلا به دردهای کمر، گردن و شانه
وی در ادامه با اشاره به اینکه اختلالات اسکلتی و عضلانی شایع مانند درد کمر، شانه و گردن حتی به سنین کودکی و نوجوانی رسیده که علت آن عدم تحرک کافی، عادات غذایی نامناسب و استفاده بیش از حد از بازیهای کامپیوتری، موبایل و تبلت است.
ایرانیها کمتر از ۶۰ دقیقه در هفته ورزش میکنند
عبداللهی با بیان اینکه اختلالات اسکلتی و عضلانی که به دلیل عدم تحرک کافی به وجود آمده سبب چاقی نیز میشود، گفت: استاندارد ورزش هفتگی برای هر فرد عادی حدود ۳ ساعت در هفته است که در کشور ما این رقم بطور متوسط کمتر از ۶۰ دقیقه در هفته است.
ضرورت توسعه و ارتقای رشته فیزیوتراپی
دبیر علمی سومین کنگره بین المللی و سی امین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی بیان کرد: از طرفی نیز با افزایش میانگین سنی در کشور بیماریهایی همچون آرتروزمفاصل و سکته مغزی افزایش یافته که این مسئله ضرورت توسعه و ارتقای رشته فیزیوتراپی را نشان میدهد.
وی گفت: در کشور ما در حال حاضر میانگین سن ابتلا به سکته مغزی حدود ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است و از نظر شیوع، بعد از اوکراین بالاترین آمار سکته را به نسبت جمعیت در جهان داریم به طوری که روزانه حدود ۴۵۰ نفر و سالانه حدود ۱۶۰ هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند که بشدت نیاز به فیزیوتراپی و توانبخشی دارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.